Це просто самий сік: "Мастер Шеф" Ярославський запропонував незвичайний варіант запеченого сала
Зірка "Мастер Шеф" Володимир Ярославський запропонувала найкращий рецепт для запеченого сала. Цей рецепт підходить як для грудинки, так і для щоковини, причому запечений варіант найбільш підходящий і соковитий, ділиться "Мастер Шеф" Ярославський.
Інгредієнти (на один кілограм сала):
- 60-70 г міцної гірчиці
- Молотий чорний та ароматний перець
- 40-50 г часнику
- 5-6 лаврових листочків
- сіль
- Також знадобиться фольга. І ось мій секрет - підкопчена паприка та кілька крапель соєвого соусу.
Рецепт:
Зазвичай сало продають підсоленим, тому раджу вимочувати його у воді із сіллю (25 г солі на 1 л води) 4-6 годин, ділиться "Мастер Шеф" Ярославський.
Виймаємо сало з води та витираємо його рушником. Натираємо сало міцною гірчицею, меленим перцем і тертим часником. Додаємо мелену паприку та соєвий соус.
"Мастер Шеф" Ярославський додає, складаємо сало навпіл, шкірою назовні, і укладаємо всередину лавровий лист. Даємо промаринуватися 4-6 годин.
Загортаємо сало у фольгу і відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку на 40 хвилин. Через 40 хвилин розкриваємо фольгу і перевіряємо, чи підрум'янилася шкірка. Якщо ні, залишаємо сало підрум'янюватися ще 10-12 хвилин за температури 200 градусів, порадив "Мастер Шеф" Ярославський.
Виймаємо з духовки і можна подавати, насолоджуючись чудовим смаком, особливо з чорним хлібом та хріном.