Цей рецепт влітку шукають усі: шоколадно-банановий чізкейк вашої мрії

Цей рецепт влітку шукають усі: шоколадно-банановий чізкейк вашої мрії

Влітку не завжди хочеться пекти смачності, саме через підвищену температуру за вікном. Духовка газова особливо додасть градусам на кухні. Натомість можна приготувати десерт без випічки.

Бананово-шоколадний чізкейк саме те, що вам потрібно, а ще це фантастично смачно. Рецептом та інструкцією із застосування поділилася Юлія Віліч в Instagram.

Основа на форму 18 см у діаметрі.

  • 200 г печенья по типу топленого молока;
  • 80 г розтопленого вершкового масла кімнатної температури.

Сирно-банановий десерт. Фото: Instagram

Печиво потрібно подрібнити на дрібну крихту блендером або скалкою. Додати вершкове масло|мастило|, вимішати і викласти до підготовленої форми (форма обернута ацетатною плівкою). Поставити у холодильник на півгодини.

Готуємо баноново-сирну масу

  • 110 г шматочків банана;
  • 100 мл жирних вершків від 30%;
  • 1 ст. л лимонного соку (щоб банани не темніли);
  • 200 г вершкового сиру;
  • 40 г цукрової пудри;
  • 5 г желатину замоченого у 30 мл води.

Сирно-банановий десерт. Фото: Instagram

Шматочки бананів, лимонний сік та вершки сблендеруємо до однорідності. Додаємо трохи куркою (за бажанням) для кольору. З'єднуємо сир, пудру та бананово-вершкову масу. Сблендеруємо. Ставимо убік.

Шоколадно-творожная масса

  • 80 г молочного шоколаду;
  • 130 г жирних вершків від 30%;
  • 20 г цукрової пудри;
  • 200 г вершкового сиру;
  • 5 г желатину замоченого у 30 мл води.

Сирно-банановий десерт. Фото: Instagram

Вершки підігріваємо, але не кип'ятимо. Заливаємо шоколад та перемішуємо до однорідності. Як тільки маса стане кімнатною температурою, додаємо сир і пудру. Сблендеруємо.
Далі до обох мас додаємо розтоплений желатин кімнаті температури, ретельно перемішуємо. Викладаємо маси у форму хаотично, як на відео. Ставимо в холодильник до повного застигання.

Вони хочуть

  • 130 мл води;
  • 20 мл лимонного соку;
  • 40 г цукру;
  • 7 г желатину замоченого у 40 мл води.

Цукор, воду та лимонний сік проварюємо до повного розчинення цукру. Даємо сиропу охолонути протягом 3 хв, додаємо желатин. Перемішуємо желе віночком. На чиз викладаємо шматочки бананів (потрібно два невеликі банани), зверху заливаємо желе, воно має бути кімнатної температури. Відправляємо в холодильник до застигання желе.

Сирно-банановий десерт. Фото: Instagram

Раніше ми повідомляли про рецепт хрустких курячих стрипсів на вечерю: найправильніший рецепт, який мало де є.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Внутренняя безопасность СБУ должна проверить генерала Носача, – Тука

Верховная Рада приняла закон: какие нововведения готовятся в армии

"Нафтогаз" предупредил украинцев об отоплении: известно, что нужно сделать перед включением тепла в жилище

Внук и дед из Одессы наладили международный наркотрафик в детских игрушках

Кличко: Столица подготовила к зиме 550 единиц снегоуборочной техники и сделала запас соли и песка

В СНБО отреагировали на фейк z-пропаганды о массированных ракетных ударах

За «обломками» по НПЗ в Саратове стоит Главное управление разведки

Отдых от Dota 2, ведь студия Blizzard готовится к анонсу ремастера Warcraft II

Массированная ночная атака по Одессе: есть жертвы и раненые, жуткие кадры

Как могут измениться коммунальные платежки в 2025 году

"Укрзализныця" оскандалилась из-за русского языка

Переломный момент: Генсек НАТО рассказал, почему войска КНДР в Европе меняют правила игры

Дочь Маска из-за победы Трампа приняла важное жизненное решение

Миллионные долги побуждают к повышению тарифов: вода из крана может стать дорогим удовольствием

Фиксировал размещение военных объектов: ТЦКшник сливал россиянам позиции ВСУ