Цитрусова курочка: легкий та смачний рецепт для особливої вечері
Учасниця суперфіналу кулінарного шоу "МастерШеф" Ольга Рябенко розповіла, як можна зробити куряче м'ясо смачним та особливо ніжним завдяки соусу.
Куряче м'ясо — одне з найнижчих і найпростіших у приготуванні. Цей рецепт курочки з лимоном можна готувати як для простих сімейних перекусів за вечерею або зробити це ситну страву на свято.
Інгредієнти:
- Курячі стегна - 6-8 шт.
- Сіль - за смаком
- Лимонний перець – 2 ч.л.
- Олія - 40 г
Для заготівлі соусу:
- Курячий бульйон - 400 мл
- Вершки 33% - 3 ст.л.
- Мед або сироп – 1 ст.л.
- Коричневий цукор - ½ ч.л.
- Гірчиця — ½ ст.
- Сушена петрушка - 1 ч.л.
- Орегано – 1 ч.л.
Для основного соусу:
- Біле сухе вино - 250 мл
- Олія - 30 г
- Часник - 3 зубці
- Мука — 2 ст.л.
- Пармезан - 60 г
- Сік ½ лимона
- Лимон — ½ шт.
- Петрушка - за бажанням
Приготування:
М'ясо натріть сіллю та лимонним перцем, залиште маринуватися на 30 хвилин - 1 годину. У бульйон додайте вершки та всі спеції для заготівлі, перемішайте.
На сковороді з олією обсмажте курку до золотистої скоринки, потім заберіть убік. Влийте в сковороду вино, додайте олію та дрібно нарізаний часник, готуйте 10-15 хвилин.
Поступово додайте борошно, постійно помішуючи, потім влийте заготовку соусу. Видавити сік лимона і додати натертий пармезан, ретельно перемішати.
Поверніть курку в соус і готуйте ще 15 хвилин. Наріжте часточками лимона і додайте до м'яса в кінці приготування. Подавайте, посипавши свіжою петрушкою.