Улюблена закуска: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт смачнющої баклажанної ікри

Улюблена закуска: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт смачнющої баклажанної ікри

Суперфіналістка кулінарного проєкту "Мастер Шеф - 13" Альона Московченко у себе в Instagram поділилася рецептом смачнющої баклажанної ікри по-одеськи.

"Влітку ікра у мене завжди є, бо її багато не буває!", – наголосила зірка "Мастер Шеф" і додала, що баклажанну ікру особливо смачно подавати на тості разом із бринзою, а також як соус до мʼяса або основу під шакшуку.

Щоб приготувати смачну баклажанну ікру, "Мастер Шеф" Альона Московченко бере:

  • баклажани - 2 шт.
  • перець солодкий - 4 шт.
  • томати - 4 шт.
  • цибуля - 1 шт.
  • часник - 3 зуб.
  • зелень селери - за смаком
  • сіль, перець, цукор - за смаком
  • олія для смаження

Спочатку треба підготувати овочі. Перці загортаємо у фольгу і запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 10-15 хвилин (режим верх-низ з конвекцією). Запечені перці чистимо від шкірки та обов’язково зберігаємо сік, який виділиться.

Баклажани "Мастер Шеф" Альона Московченко чистить від шкірки, нарізає дрібними кубиками, підсолює, лишає на 5 хвилин, щоб вони випустили зайву рідину, а потім віджимає.

Томати бланшуємо, чистимо від шкірки та перебиваємо блендером до однорідності.

Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями та обсмажуємо на олії до прозорості. Далі додаємо баклажани та смажимо їх до легкої скоринки.

Після цього зірка "Мастер Шеф" додає трішки цукру, запечені перці разом із соком, що виділився з них, і перемішує. Додаємо перебиті помідори, перемішуємо та тушкуємо все разом, доводячи до смаку сіллю, спеціями та цукром.

У кінці додаємо дрібно нарізану зелень і вимикаємо плиту. Вже після цього додаємо подрібнений часник, перемішуємо – і смачнюща баклажанна ікра готова.

Шашлик буде м'яким і соковитим: переможець "Мастер Шеф" дав рецепт ідеального маринаду.

Фантастично смачні фаршировані яйця: Ольга Сумська поділилася улюбленим рецептом.

Як засолити червону рибу: шеф-кухар дала простий і суперсмачний рецепт.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Госэкоинспекция прекратила незаконный лов биоресурсов в Киевской области

Нежная курочка в сливочно-томатном соусе: как сделать мясо мягким и вкусным

Компенсация и санаторий: кто имеет право на бесплатное оздоровление

Сеть поразила история о квадроберах, пожилой женщине и бездомном

Цена снизится с 4,32 до 2,64 грн за 1кВт/час: тариф на электроэнергию с октября изменился не для всех

В ГУР доложили о выведении из строя российского тральщика "Обухов"

Ирина Билык снова сделала это с Димой Коляденко: "Спасибо, солнышко..."

К гречке или картошке: как приготовить вкусные куриные тефтели, простой рецепт

Новые правила мобилизации: уклонистов прижали окончательно

Сбитие из Patriot российских "Кинжалов" попало на видео

Сколько можно сэкономить на ночном тарифе на электроэнергию

Дали меньше времени для посещения ТЦК: Кабмин значительно сократил сроки явки по повестке

Ученые зафиксировали странное излучение во время грозы – поможет объяснить причину молнии

Конесервированные груши на зиму: останутся, как свежие и нужно всего 3 ингредиента

Суд избрал меру пресечения для скандальной руководительницы МСЭК