Вам не подобалася пшоняна каша - значить ви її неправильно готували: рецепт, з яким її полюблять навіть діти
Найчастіше зерно гірчить через якість зерна, наприклад, при зберіганні зерно намокло або зволожилося.
Кухарі знають, що треба робити, щоб запобігти гіркому смаку.
Крупу потрібно ретельно промити у теплій та холодній воді. Спочатку крупу потрібно залити гарячою водою на 20 хвилин, потім добре промити під проточною холодною водою.
Промивання також поєднують із варінням. Для цього пшоно заливають водою і доводять до кипіння, а потім зливають воду і заливають чистою водою знову. Процедуру потрібно повторити хоча б двічі.
Але найкраще замочити крупу на 5-6 годин у холодній воді, щоб вона максимально промилася.
Можна пшоно підсушити на сковороді до золотистого кольору. Така процедура допоможе позбавитися гіркоти.
Якщо навіть після цих маніпуляцій каша все одно буде гіркою, краще відмовитись від її вживання, інакше можна нашкодити здоров'ю. Швидше за все, проблема у самому зерні.
Раніше ми повідомляли, що літні спогади мелькатимуть у кожній ложці: солодкий персиковий джем із 2 інгридієнтів.
Також, коли ціни на м'ясо в космосі: рецепт бюджетних цибульних котлет, які смачніші за курячі.