Весь секрет у пропорції: простий рецепт ідеальних панкейків для сніданку
Щоб приготувати ідеально пишні та смачні панкейки, треба дотримуватися правильної пропорції інгредієнтів, а також знати, як їх смажити.
Все дуже просто та швидко, на весь процес приготування піде приблизно 13 хвилин, тому це ідеальний варіант для сніданку. Рецептом поділився український кулінарний блогер Алекс Міль.
На одну порцію панкейків (290 г) нам знадобляться такі інгредієнти:
- яйце - 1 шт.
- цукор - 10-15 г (можна використовувати замінник, наприклад, стевію)
- молоко - 125 г
- борошно - 120 г
- розпушувач - 5 г
- ванільний цукор - 5 г
- олія - 2 г
Для подачі кулінар радить додавати до панкейків мед або згущене молоко, а також свіжі ягоди та фрукти.
Щоб приготувати тісто для панкейків, спершу в мисочку вибиваємо яйце, додаємо цукор, ванільний цукор і віничком розмішуємо до однорідності. Слідом вливаємо молоко і знову добре перемішуємо.
Після цього всипаємо борошно з розпушувачем, додаємо до тіста трішки олії, щоб тісто потім не прилипало до сковорідки, та знову вимішуємо віничком до однорідності.
Смажити панкейки треба на сухій розігрітій антипригарній пательні на невеликому вогні до золотистості з обох боків. На один панкейк викладаємо по дві столові ложки тіста. Перевертаємо панкейки тоді, коли зверху почнуть лопатися бульбашки, а потім смажимо ще 30-40 секунд із другого боку.
"Перед подачею раджу полити медом. Також можна додати ягоди чи фрукти і готово", – відзначив кулінар.