Весь секрет у соусі: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт смачної вечері за 20 хвилин
Зірка дванадцятого сезону кулінарного шоу "Мастер Шеф" Ольга Рябенко показала, як швидко та смачно приготувати рибу, щоб сподобалося всій родині.
Цього разу зірка "Мастер Шеф" приготувала сібаса, але для цього рецепту підійде будь-яка риба, бо весь секрет у соусі.
Щоб смачно приготувати рибу, "Мастер Шеф" Ольга Рябенко бере такі інгредієнти:
- сібас (або інша риба) – 1 шт.
- сіль і перець – за смаком
- вершкове масло – 40 г
- розмарин – 1 гілочка
- часник – 3 зуб.
- цибуля – 2 шт. (невеликі)
- перець солодкий – 1 шт.
- бульйон або просто вода – 200 г
- вершки (не холодні) – 3 ст.л.
- орегано – 1 ч.л.
- сушена петрушка – 1 ч.л.
- сушені помідори – 1 ч.л.
- помідори – 8 шт. чері або 1 шт. середнього розміру
- свіжа петрушка
Рибу "Мастер Шеф" Ольга Рябенко чистить та розбирає на філе, додає сіль і перець. На розігрітій пательні з невеликою кількістю олії спершу обсмажуємо рибу шкіркою вниз протягом двох хвилин, притискаючи її до пательні.
Після цього додаємо вершкове масло, розмарин і перевертаємо рибу шкіркою догори, смажимо дві хвилини, поливаючи її маслом, що розтопилося. Обсмажену рибу прибираємо з пательні та починаємо готувати на ній соус.
Дрібно нарізані цибулю, солодкий перець і часник обсмажуємо, поки цибуля не стане прозорою. Далі вливаємо воду чи бульйон та проварюємо приблизно 3-5 хвилин.
Слідом додаємо сіль і перець за смаком, орегано, сушену петрушку та сушені помідори. Додаємо вершки та проварюєо соус, постійно його помішуючи.
У готовий соус додаємо нарізані помідори, викладаємо попередньо обсмажену рибу та готуємо ще буквально одну хвилину. У кінці додаємо свіжу петрушку, вимикаємо вогонь – і вечеря готова.