Ви захочете хрумтіти щодня: рецепт консервованих огірків з гірчицею
Дуже важливо зробити досить смачні заготовки влітку, щоб можна було насолоджуватися ними взимку, коли ціни на овочі та фрукти в супермаркетах зашкалюють.
Зокрема однією з найпопулярніших є консервація огірків. Саме гірчиця надає огірками щільності і протягом усього періоду зберігання вони залишаються дуже хрусткими.
Інгредієнти на 3-літрову банку:
- Огірки
- Сіль 2,5 столові ложки
- Гірчичний порошок 1 столова ложка
- Чорний мелений перець 1 столова ложка
- Часник 6-9 зубчиків
- Парасольки кропу
Огірки ретельно промийте від пилу та бруду під проточною водою. Якщо є можливість, залиште їх у холодній воді на 6-8 годин. Часник очистіть від шкірки та пропустіть через прес.
Банки добре вимийте та просушіть. На дно кожної банки покладіть парасольки кропу, а поверхню покрийте огірками.
Додайте 2,5 столові ложки солі і залийте водою. Далі в банку додайте гірчицю та залийте її знову водою. Потім покладіть чорний мелений перець та подрібнений часник (2-3 зубчики на кожну банку). Залийте водою до верху і закрийте капроновою кришкою.
Відберіть кожну банку і ретельно потрясіть кілька хвилин, щоб сіль та гірчиця розчинилися у воді та не осіли на дно. Залишіть банки з квашеними огірками за кімнатної температури на кілька годин, потім перенесіть у прохолодне місце для зберігання до зими.
Раніше ми повідомляли, що не закручуйте все у варення: рецепт ароматного мармеладу з абрикосів .