Вибирайте начинку: "Майстер Шеф" Ярославський дав рецепт налисників, дуже тонкі та м'які
Зірка "Мастер Шеф" Володимир Ярославський розповів в Інстаграм, як зробити соковиті та м'які лисники.
Інгредієнти:
- 500 г молока
- 190 г борошна
- 35 г цукру
- 1 велике яйце
- дрібка солі
- 25 г олії
- 25 г вершкового масла
Начинка (на вибір):
-
М'ясна начинка:
- 500 г м'ясного фаршу
- 150 г цибулі
- 200 г печериць
- сіль, перець, трохи борошна
-
Рибна начинка:
- 500 г мінтаю
- 150 г цибулі
- 200 г печериць
- 100-150 г вершків
- сіль, перець, трохи борошна
Інструкції:
Для приготування тіста в мисці змішайте молоко, борошно, цукор, яйце та дрібку солі. Замішуйте віночком до одержання густого тіста, схожого на сметану, ділиться "Мастер Шеф" Ярославський.
Поступово додайте молоко, що залишилося, щоб розбавити суміш. В окремому посуді розтопіть вершкове та рослинне масло до теплого стану і додайте в тісто. Перемішайте.
"Мастер Шеф" Ярославський додає, нагрійте сковороду на середньому вогні та приготуйте млинці, змащуючи сковороду розтопленим маслом.
Для приготування м'ясної начинки обсмажте цибулю та печериці, потім додайте м'ясний фарш, сіль, перець та борошно. Обсмажуйте до готовності.
Для рибної начинки обсмажте цибулю та печериці, потім додайте порізану рибу, сіль, перець та борошно. Додайте вершки та варіть до густої консистенції, розповідає "Мастер Шеф" Ярославський.
Починайте складати начинку на готові млинці, загортайте та поміщайте у форму для запікання, попередньо змащену олією.
Додайте зверху ще трохи олії та вершків і запікайте в духовці до золотистої скоринки.