Виходить неймовірно смачно: рецепт насипного пирога "Три склянки" з яблуками
Цього разу у себе в Instagram українська кулінарна блогерка Юлія Сенич показала, як приготувати смачний і ароматний насипний пиріг "Три склянки" з яблуками.
"Не жалійте яблук, чим більше - тим мʼякіше вийде пиріг", – радить кулінар.
Для приготування пирога нам знадобляться такі інгредієнти:
- борошно - 1 склянка (250 г)
- манна крупа - 1 склянка (250 г)
- цукор - 1 склянка (250 г)
- ванільний цукор - 10 г
- розпушувач - 1 ч.л.
- вершкове масло - 70 г
- яблука (блогерка використала білий налив) - 13-15 шт.
За бажанням також можна додавати до пирога мак, мигдалеві пластівці та родзинки.
Змішуємо сухі інгредієнти: борошно, манку, цукор, розпушувач і ванільний цукор.
Окремо на крупній тертці натираємо яблука, за бажанням чистимо їх від шкірки. До тертих яблук додаємо трішки лимонного соку, щоб вони не потемнішали. За бажанням до яблук також додаємо промиті родзинки.
А далі у формі, застеленій пергаментом, починаємо збиратип пиріг: чергуємо шар сипучих інгредієнтів (приблизно по 1 склянці) та терті яблука (+ якщо хочете, трішки мигдалевих пластівців), і так до кінця, але щоб зверху була суха суміш.
Зверху натираємо холодне вершкове масло, а також трішки присипаємо все цукром і маком за бажанням. Випікаємо пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 40-50 хвилин.