Виходить неймовірно смачно: шеф-кухар дала рецепт абрикосового соусу до мʼяса
Українська шеф-кухарка Валентина Кущ показала, як приготувати оригінальний і суперсмачний абрикосовий соус, який ідеально доповнить запечену курочку.
"Ідеально: швидко готується, мінімум зусиль і виходить просто чудово. Вибирайте невеличке курча, так час приготування буде ще менше", – радить шеф-кухар.
Для цього рецепту нам знадобляться такі інгредієнти:
- курча
- абрикоси - 150 г
- соєвий соус - 30 г
- часник - 2-3 зуб. (або можна використати сухий)
- імбир - 2 см
- оцет - 0,5 ст.л.
- мед - 1 ст.л.
Щоб приготувати соус, абрикоси розділяємо на половинки, видаляючи кісточки. Додаємо соєвий соус, подрібнений імбир і часник, оцет, мед і проварюємо суміш приблизно 5 хвилин, за необхідності можна додати трішки води.
"Після закипання чекаємо кілька хвилин і перебиваємо соус блендером. Соус має бути фруктово солодкий з легкою гостротою від імбиру та часнику і кислинкою від оцту", – пояснила шеф-кухар.
Курча шеф-кухар розрізає по хребту, солить, змащує олією, викладає на деко та змащує абрикосовим соусом. Для більшого аромату можна покласти поруч кілька абрикосів.
Запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 15 хвилин. Після цього ще раз змащуємо курча абрикосовим соусом і відправляємо в духовку ще на 15 хвилин до румʼяності. Після цього даємо трішки постояти, щоб розійшлися соки в мʼясі – і можна насолоджуватися.
Краще за шарлотку: рецепт запіканки з яблуком від переможниці "Зважені та щасливі".
Замість звичайного шашлику: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт смачнющого мʼяса.
Треба лише 10 хвилин: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт смачної пасти з кабачка.