Випікати не доведеться: рецепт смачного та простого сметанника з печивом
Смачний десерт зі смаком пломбіру, приготовлений без випічки, зробити вдома простіше простого.
Якщо ви бажаєте зробити простий та смачний торт, використовуйте такий варіант приготування, ділиться в Інстаграм кулінар та фудблогер «Anny cooking».
Інгредієнти на форму 21 см:
- 250 г шоколадного печива
- 125 г вершкового масла
- 25 г желатину
- 100 мл молока
- 500 г сметани
- 300 мл згущеного молока
- 250 мл вершків 33-36% жирності
- 40 г какао
Приготування:
Подрібніть печиво в крихту і з'єднайте з розтопленим вершковим маслом. Викладіть масу у форму, застелену пергаментом, та утрамбуйте. Охолодіть корж у холодильнику.
Залийте желатин холодним молоком і залиште для набухання. Змішайте сметану зі згущеним молоком.
Збийте дуже холодні вершки. Розтопіть набряклий желатин на водяній бані або в мікрохвильовій печі і додайте його до суміші сметани і згущеного молока.
Добре перемішайте віночком, потім додайте збиті вершки, знову акуратно перемішайте лопаткою і розділіть масу на дві частини.
В одну частину крему додайте какао і ретельно перемішайте. На корж, що остигнув, викладайте по черзі шарами частину крему з какао і частину сметанного крему.
Використовуйте вилку або шпатель, щоб створити малюнок у кремі. Надішліть десерт в холодильник на ніч для повного застигання.