Вистачить кількох хвилин: "Мастер Шеф" Глинська поділилася, як швидко зробити вівсяне печиво
Цього разу у себе в Instagram переможниця та екс-суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська поділилася, як приготувати неймовірне вівсяне печиво лише за 15 хвилин.
Інгредієнти:
- 100 г вівсяних пластівців (швидкого приготування) (приблизно 6,5 ст. л. з гіркою)
- 100 г борошна (приблизно 3 ст. л. з гіркою + 1 ч. л. з гіркою)
- 4 г розпушувача (1 ч. л. з гіркою)
- Сіль за смаком
- Кориця або ванільний цукор до смаку
- 50 г яйця (1 шт.)
- 100 г цукру (приблизно 4 ст. л. з гіркою)
- 80 г вершкового масла (жирністю 82%)
Приготування:
Змішайте борошно, вівсяні пластівці, розпушувач, сіль і корицю або ванільний цукор. Перемоліть суміш у подрібнювачі, блендері чи як вам зручно до стану борошна, розповідає "Мастер Шеф" Глинська.
Пересипте суміш у миску та додайте цукор. Добре перемішайте. Після вмішайте яйце та розтоплене вершкове масло. Ретельно перемішайте ще раз до однорідності. Тісто має бути липким, зауважує "Мастер Шеф" Глинська.
Розділіть тісто на дев'ять рівних частин. "Мастер Шеф" Глинська розповідає, далі сформуйте з кожної частини кульки, злегка приплюсніть їх (щоб отримати форму шайби) і викладіть на лист, вистелений пергаментним папером.
Випікайте у розігрітій до 180 °C духовці з конвекцією 15-16 хвилин. Залишіть печиво остигати при кімнатній температурі.