З дивовижним смаком: "Мастер Шеф" Ярославський розповів, як зробити вдома вершковий сир
Зірка "Мастер Шеф" Володимир Ярославський розповів в Інстаграмі, як зробити вдома вершковий ніжний сир. Також Ярославський дав кілька корисних порад, як зробити його кращим і не зіпсувати.
Інгредієнти:
-
1 літр вершків (35% жирності)
-
1 г лимонної кислоти (або 22 г соку лимона, або 20 г лимонної води)
Інструкції:
Візьміть широку, але низьку каструлю чи сотейник. Вилийте в нього вершки, ділиться "Мастер Шеф" Ярославський. Підігрійте вершки на середньому вогні, постійно помішуючи силіконовою лопаткою майже до кипіння, але не доводьте до кипіння.
Зменшити вогонь до мінімуму.
Додайте лимонну кислоту або лимонний сік і повільно перемішуйте лопаткою, поки суміш не загусне. Це триватиме приблизно 1-2 хвилини.
"Мастер Шеф" Ярославський додає, приберіть каструлю з вогню і дайте суміші постояти протягом 30 хвилин, щоб завершився процес згортання.
Підготуйте сито, покладіть на нього марлю.
Перелийте масу в марлю, загорніть марлю і закрийте плівкою зверху.
Помістіть сир у холодильник і залиште там на 8 годин або на ніч, щоб він повністю застиг, радить "Майстер Шеф" Ярославський. Вранці вийміть маскарпоне із холодильника. Перекладіть його у зручну баночку та зберігайте в холодильнику.
Приготування лимонної води:
Якщо використовуєте лимонну воду, готуйте її окремо, змішавши 1 г лимонної кислоти з 20 г води, порадив "Мастер Шеф" Ярославський.