З глазурʼю та маком: простий рецепт смачнющого львівського сирника

З глазурʼю та маком: простий рецепт смачнющого львівського сирника

Українська кулінарна блогерка Юлія Сернич на своїй сторінці в Instagram показала, як приготувати неймовірно смачний львівський сирник без додавання борошна.

Щоб приготувати львівський сирник, нам знадобиться:

  • сир кисломолочний жирний - 700 г
  • яйця - 4 шт.
  • цукор - 130 г
  • манна крупа - 2 ст.л.
  • масло вершкове - 100 г
  • сіль - дрібка
  • сметана - 3 ст.л.
  • ванільний цукор - 10 г
  • цедра лимона
  • родзинки - за бажанням
  • мак - 50 г

Крім того, для глазурі беремо:

  • какао-порошок - 4 ст.л.
  • цукор - 4 ст.л.
  • молоко - 4 ст.л.
  • вершкове масло - 60 г

Мак попередньо потрібно проварити з молоком і цукром протягом 10 хвилин після закипання. Але за бажанням можете цей етап взагалі пропустити та готувати сирник без маку.

Кисломолочний сир перетираємо через сито та змішуємо до однорідності зі сметаною, яйцями та цукром. Слідом додаємо манну крупу, розтоплене масло та сіль, знову перемішуємо.

Також додаємо лимонну цедру, ванільний цукор, родзинки (їх треба попередньо обдати окропом і просушити), перемішуємо. Відділяємо приблизно 1/5 сирної маси та змішуємо її з маком.

Форму для запікання застеляємо пергаментом, на дно викладаємо звичайну сирну масу, а зверху з маком. Випікаємо сирник у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 60 хвилин, а потім даємо постояти у вимкненій привідкритій духовці ще пів години.

Щоб приготувати глазур змішуємо молоко з какао та цукром і варимо до загустіння, а в кінці додаємо вершкове масло та перемішуємо. Коли сирник охолоне, вкриваємо його глазурʼю – і львівський сирник готовий, відправляємо його в холодильник на кілька годин для стабілізації.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Лимит на переводы с "карты на карту": эксперты рассказали о "черных списках" и рисках нарушения банковской тайны

Директора двух клиник под прикрытием программы суррогатного материнства за деньги помогали одиноким иностранцам стать родителями

Высокие цены на рыбу и морепродукты пугают потребителей: где покупать, чтобы сэкономить

Коллега депутатки Безуглой обвинил ее в подрыве обороноспособности страны

На сковороде удобнее: "Мастер Шеф" Литвинова рассказала, как сделать быстрый фруктовый пирог

В Польшу через Беларусь: пограничники задержали украинца, который сутки бродил по лесу

Как не спустить все деньги на ремонт: ошибки, которых можно избежать

Киберактивисты Head Mare рассказали свою версию взрывов в Торопце

В украинском банке обнаружили финансовые махинации на сотни миллионов: коррупционная схема действовала 5 лет

Даже без тепла платить придется: за что украинцам выставляют счета

Компания-производитель дронов рассказала, как ТЦК «похитили» их главного инженера

В Украину идут дожди и сильные ливни - синоптики сказали, где и когда будет ненастье

В Харьковской области из-за лесного пожара сгорел целый поселок

Переводы по карте, национальный кэшбек и рост пособия по безработице: октябрь принесет сумасшедшие изменения

Рецепт синнабонов с корицей и нежным кремом: очень просто и вкусно