З гостреньким смаком: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт соковитих реберців з томатним соусом
Колишня суддя кулінарного проекту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова переконана, що багато українських страв заслуговують на визнання у всьому світі. Одна з таких страв – свинячі реберця в томатному соусі. Ці реберця залишать незабутнє враження завдяки своїй простоті в приготуванні та неймовірному смаку.
Інгредієнти:
Для реберець:
- Свинячі ребра – 1 кг
- Сіль – 7 г
- Перець – 3 г
Для глазурі:
- Томатне пюре – 100 г
- Мед – 1 ст. л.
- Соєвий соус – 1 ст. л.
- Гірчиця - 1 ст. л.
Інструкції:
Промийте свинячі ребра під холодною водою та обсушіть паперовими рушниками. Розріжте ребра на порційні шматки. Натріть ребра сіллю та перцем, залиште їх маринуватися на 30 хвилин, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.
У мисці змішайте томатне пюре, мед, соєвий соус та гірчицю. Добре змішайте інгредієнти до однорідної маси. Розігрійте духовку до 180 °C. Викладіть замариновані ребра на лист, застелений пергаментним папером.
"Мастер Шеф" Литвинова додає, змастіть реберця глазур'ю за допомогою кулінарної кисті, покриваючи їх рівномірно з усіх боків. Помістіть реберця в розігріту духовку і запікайте протягом 60-75 хвилин, періодично перевіряючи їх готовність і змащуючи глазур'ю, що залишилася, кожні 20 хвилин.
За 10 хвилин до закінчення приготування збільшіть температуру до 200 ° C, щоб реберця вкрилися апетитною скоринкою, радить "Мастер Шеф" Литвинова.