З грушами чи яблуками: простий рецепт пирога від фіналістки "Мастер Шеф"
Суперфіналістка дванадцятого сезону "Мастер Шеф" Ольга Рябенко на своїй сторінці в Instagram показала, як приготувати ніжний і ароматний грушевий пиріг
Цей рецепт універсальний, так само можна готувати і яблучний пиріг. Це дуже простий у приготуванні та смачний десерт до чаю чи кави.
Для приготування грушевого пирога нам знадобляться такі інгредієнти:
- груші - 3 шт.
- яйця - 3 шт.
- цукор (зірка "Мастер Шеф" радить брати коричневий) - 150 г
- вершкове масло - 150 г
- борошно - 150 г
- розпушувач - 1 ч.л.
- волоські горіхи (подрібнені) - 100 г
- шоколад (дропси або просто подрібнений ножем) - 140 г
"Грушевий пиріг за цим рецептом виходить дуже ніжним та вологим", – наголосила "Мастер Шеф" Ольга Рябенко.
В миску "Мастер Шеф" Ольга Рябенко вибиває яйця, всипає цукор та збиває міксером до повітряної маси. Після цього додаємо розтоплене вершкове масло та перемішуємо.
Далі поступово додаємо просіяне борошно та вимішуєо тісто до однорідності. Додаємо розпушувач і знову перемішуємо. У кінці додаємо шоколад, подрібнені волоські горіхи, а також груші, нарізані кубиками, та ще раз усе добре перемішуємо.
Тісто "Мастер Шеф" Ольга Рябенко виливає в форму для запікання, застелену пергаментом, і випікає пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40 хвилин. Готовність можна перевірити за допомогою деревʼяної шпажки.