З яблуками та маком: рецепт лінивого та смачного штруделя з тіста філо
Шеф-кухар Валентина Кущ поділилася рецептом лінивого, але дуже смачного штруделя з тіста філо з яблучно-маковою начинкою.
"Напевно, цей десерт один із самих осінніх, що тільки може бути. Готується легко і швидко, головне, не жалійте масла, бо тісто філо і масло це любов", – відзначила шеф-кухар.
Інгредієнти для штруделя з яблуками та маком:
- тісто філо - 1 упаковка
- масло вершкове - 200-250 г
- яблука - 4 шт. середнього розміру (бажано різних сортів)
- крохмаль кукурудзяний - 15 г
- сік половини лимона
- цукор - 70 г (за смаком)
- кориця - 5 г
- макова начинка - 350 г (можна купити готову або приготувати самостійно)
- горішки - за бажанням
Яблука чистимо та нарізаємо довільними шматочками. Викладаємо яблука на пательню, додаємо цукор, корицю та тушкуємо, щоб вони пустили сік. Після цього додаємо крохмаль, розведений лимонним соком, і загущуємо яблучну начинку.
На стіл викладаємо два листа тіста філо, щоб один трішки находив на другий. Добре змащуємо тісто розтопленим маслом. Далі знову два листа тіста, знову масло, ще один шар тіста, але цього разу змащувати маслом не потрібно. Викладаємо рівномірно макову начинку, накриваємо ще двома листами тіста.
"На цьому моє тісто закінчилось, якщо у Вас ще залишилось, то викладіть ще шар тіста, але обовʼязково перемажте маслом. Далі викладаємо з краю яблука (як на відео) і можна посипати горіхами", – пояснила шеф-кухар.
Загортаємо рулет, змащуємо його розтопленим маслом і робимо надрізи. Випікаємо штрудель в розігрітій до 180 градусів протягом 30-40 хвилин. Готовий штрудель посипаємо цукровою пудрою.