З хрусткою скоринкою: рецепт м'якого та смачного хліба до гарячого супу
Щоб зробити м'який хліб із хрусткою скоринкою, потрібно знати кілька простих, але корисних хитрощів, про що повідомляє в Інстаграм кулінар та фудблогер «Anny cooking».
Інгредієнти:
- 350 г борошна
- 160 г теплої води
- 6 г сухих дріжджів
- 1 год. л. рік
- 1 ст. л. цукру
- 1 яйце
- 40 г м'якого вершкового масла
Приготування:
В окремі миски помістіть борошно, дріжджі, сіль, цукор та в іншу воду, яйце. Потім змішайте їх і замісіть тісто. Залишіть його на 15 хвилин.
Додайте м'яке вершкове масло і ретельно вимісіть тісто. Цей процес може тривати близько 10 хвилин. Накрийте тісто і залиште підходити на 1:00 в теплому місці.
Після того, як тісто підійшло, обомніть його і розділіть на 3 рівні частини. Кожну частину тонко розкотіть і поверніть у рулет.
Викладіть сформовані рулети у змащену олією форму. Для кращого результату можна також прокласти дно форми пергаментом. Накрийте тісто плівкою чи рушником і дайте постояти ще 30 хвилин.
Випікайте хліб при 170 °C протягом 30 хвилин. Якщо верх хліба почне надто швидко підрум'янюватися, відкрийте дверцята духовки та накрийте верх фольгою.
Після випікання змастіть гарячий хліб розтопленим вершковим маслом та дайте йому повністю охолонути.