З насиченим, особливим смаком: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт ситної юшки з помідорами
Цього разу зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова поділилася рецептом ситного та ароматного рибного супу по-Одеси, який можна приготувати за короткий час.
Інгредієнти для юшки:
- 700-800 г дрібної риби (сардина, тюлька, анчоус)
- 800 г крупної риби (кефаль, судак, щука, лящ, лин)
- 2 цибулини
- 1 морква
- 3 картоплини
Інгредієнти для Тузлука (Одеського саламура):
- 1 склянка рибного бульйону з юшки
- 2 помідори
- 4 зубчики часнику (за смаком)
- 1 гострий перець (за смаком)
- 1 ст. ложка оливкової олії
- 2 ч. ложки соли
- 3-4 гілочки кропу
Приготування:
Промийте рибу, очистіть від луски, видаліть начинки і наріжте велику рибу на порційні шматочки, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.
Цибулю та моркву дрібно наріжте. Картоплю очистіть і наріжте кубиками.
У великій каструлі закип'ятіть 2 літри води. Додайте велику рибу, цибулю, моркву та картоплю. Варіть на середньому вогні близько 15 хвилин, додає "Мастер Шеф" Литвинова. Далі покладіть у каструлю дрібну рибу та продовжуйте варити ще 5-7 хвилин.
У блендері змішайте склянку бульйону з юшки, помідори, часник, гострий перець, оливкову олію та сіль. Подрібніть все до однорідної маси.
Додайте приготовлений Тузлук у каструлю з юшкою, перемішайте ще раз, щоб не залишилося грудок, і дайте постояти бодай пару хвилин, порадила "Мастер Шеф" Литвинова.