З соусом іще смачніше: простий рецепт лінивих вареників від Міши Кацуріна
Міша Кацурін разом зі своїми дітьми показав, як приготувати суперсмачні та ніжні ліниві вареники з соусом на основі вершків і білого шоколаду.
Для приготування ліних вареників Міша Кацурін бере такі інгредієнти:
- сир кисломолочний жирний - 360 г
- борошно пшеничне - 1 ст.л.
- ванільний цукор - 1 ч.л.
- цукор - 2 ст.л.
- вершки жирні - 1 склянка
- білий шоколад - 70 г
- цедра апельсина
- вершкове масло - щедра ложка
- сіль - дрібка
- ягоди (або фрукти чи горіхи) - для подачі
Кисломолочний сир Міца Кацурін змішує з борошном, цукром і ванільним цукром до однорідності. Формуємо з сирної маси невеликі кульки масою приблизно по 25 г та припорошуємо їх борошном, щоб не злипалися.
Міша Кацурін радить підморозити ліниві вареники в морозилці. Заморожені ліниві вареники Кацурін відварює невеликими порціями в киплячій підсоленій воді буквально одну хвилину, а потім перекладає в пательню з соусом.
Щоб приготувати соус, на пательню виливаємо жирні вершки, додаємо шоколад та доводимо до кипіння, сюди ж натираємо апельсинову цедру. Ліниві вареники викладаємо в соус разом зі шматочком вершкового масла та варимо до загустіння соусу (приблизно 3-5 хвилин).
Для подачі Міца Кацурін перекладає ліниві вареники на тарілку разом із соусом і прикрашає сезонними ягодами, фруктами або горіхами.