З великою кількістю начинки: шеф-кухар дала рецепт ідеальних домашніх пиріжків
Шеф-кухар Валентина Кущ показала, як приготувати ягодзянки – апетитні булочки з хрусткою крихтою зверху та великою кількістю ягідної начинки.
Для ідеального тіста на 10 пиріжків нам знадобиться:
- борошно - 600 г
- молоко - 300 г
- цукор - 80 г
- яєчний жовток - 1 шт.
- дріжджі сухі - 8 г
- вершкове масло - 50 г
- олія - 50 г
- сіль - дрібка
- + 30 г молока та 1 яєчний жовток для змащування пиріжків
Спершу робимо опару: змішуємо в мисці тепле молоко, дріжджі, цукор, 100 г борошна та даємо цій суміші постояти 15 хвилин до появи пухирців.
Після цього додаємо до опари суміш олії та розтопленого вершкового масла, яєчний жовток, решту борошна, дрібку солі та замішуємо мʼяке тісто, яке не липне до рук. Готове тісто накриваємо рушником і лишаємо на годину в теплому місці.
Для начинки шеф-кухар просто перемішала 800 г лохини, 4-5 ст.л.крохмалю та 3 ст.л. цукру.
"В ідеалі використати чорниці, як в класичному рецепті, але я впевнена, що будь-яка ягода чи фрукт буде дуже смачною в цьому пиріжку", – відзначила шеф-кухар.
Для крамблу просто змішуємо до стану крихти 80 г цукру, 45 г холодного вершкового масла та 45 г борошна.
Коли тісто підійде, ділимо його на 10 частин, розкачуємо кожну товщиною приблизно 3 мм, викладаємо по 2-2,5 ст.л. начинки та формуємо пиріжки, як на відео.
Викладаємо пиріжки на деко, застелене пергаментом, накриваємо рушником і даємо постояти 20 хвилин. Після цього змащуємо сумішшю молока та яєчного жовтка, посипаємо крамблом та випікаємо пиріжки в розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин.