З'їсться увесь без залишку: рецепт консервації гострого перцю на зиму
Крім томатів та огірків, на зиму можна законсервувати гіркий стручковий перець, який додасть пікантності будь-якій страві. Рецепт максимально простий і точно вартий уваги.
Виходить гарна заготівля, якщо взяти різнокольорові плоди. А за смаковими якостями гарний і червоний, і зелений перчик.
Інгредієнти:
- вода,
- запашний перець,
- гострий перець,
- цукор,
- сіль,
- оцет
Як приготувати:
1.Стручковий перець миємо, залишаємо його цілим. Готуємо сіль, оцет столовий, цукор та перець запашний горошком. Укладаємо перчини в баночку об'ємом 700 мл. Заливаємо покладені в банку плоди окропом і залишаємо на чверть години.
2. Зливаємо воду в каструльку. Додаємо до неї ж цукор - 2 ст. ложки, сіль - неповну ст. ложку, 3 горошини перцю запашного. Кип'ятимо майбутній маринад 5-7 хвилин. Додаємо в нього оцет столовий – 50 мл. Вимикаємо вогонь.
3. У той час поки маринад ще готується, кип'ятимо у воді металеву кришку і готуємо закочувальну машинку та ковдру. Наливаємо маринад у баночку з різнобарвним гірким стручковим перцем.
4. Робимо це акуратно і поступово, тому що в іншому випадку скло може не витримати і банку трісне. Закочуємо банку, перевертаємо та укутуємо на добу.
Раніше ми повідомляли, що квашена капуста з медом: такий рецепт не знали навіть наші бабусі, але це смачніше, ніж класичний.