Забудьте про баранину: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт знаменитої страви з м'яса із цибулею
Зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова поділилася, багато хто вважає, що "справжній" люля кебаб може бути виготовлений тільки з баранини, але це не так. На цей раз "Мастер Шеф" розповіла, що хоче розвіяти цей міф та приготувати люля кебаб із курки. Повірте, вийде дуже смачний, соковитий, запашний кебаб.
Інгредієнти:
- 1 кг курячих стегон без кісток
- 170 г свиноe сало
- 120 г цибулі
- 1 чайна ложка солі
- 1-2 столові ложки спецій (або будь-які інші мангальні спеції на ваш смак)
Підготовка інгредієнтів: Особливо заморозьте курячі стегна, щоб полегшити різання. Наріжте курячі стегна на невеликі шматочки, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.
Підготовка сала та цибулі: Наріжте свиняче сало на кубики. Цибулю дрібно нарубайте.
Приготування фаршу: У мисці об'єднайте нарізані курячі стегна, свиняче сало і дрібно нарубану цибулю. Додайте сіль та спеції "Мрія". Ретельно перемішайте всі інгредієнти, доки не вийде однорідний фарш.
Формування шашликів:Змочіть руки водою, щоб запобігти прилипанню фаршу. 4.2. Візьміть невелику порцію фаршу і формуйте його у вигляді циліндра на дерев'яних або металевих шампурах, додає "Мастер Шеф" Литвинова.
Підготовка мангалу: Розпаліть мангал і дайте йому прогрітися. Змастіть решітку олією, щоб запобігти прилипанню шашликів.
Приготування люля кебаб: Викладіть шашлики на розігрітий мангал. Періодично перевертайте та повертайте шашлики для рівномірного прожарювання, розповідає "Мастер Шеф" Литвинова. Готовність можна перевірити, розрізавши один із шашликів - м'ясо має бути соковитим і добре просмаженим.
Подача та підтримання гарячого стану: Подавайте люля кебаб гарячим, зі шматочками лаваша або гарніром на ваш вибір.