Замінить Київський торт: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт дивовижного десерту з горішками
Колишня суддя кулінарного проекту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, як зробити незвичайний торт із какао та горішками, який спокійно може замінити легендарний Київський торт.
Інгредієнти:
Для бісквіту:
- 240 г білків (приблизно 7 яєць класу 1)
- 330 г цукру
- 170 г обсмаженого та подрібненого фундуку
Для крему:
- 170 г цукру
- 80 г води
- 160 г жовтків
- 320 г вершкового масла
- 2 ст. ложки какао (близько 50 г)
Для декору:
- 180 г фундука
- Кандурін
Інструкції:
Приготування бісквіта:
Збийте білки в піну, поступово додаючи цукор, до стійких піків, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова. Додайте подрібнений фундук і обережно перемішайте.
Розділіть масу на 2 частини та викладіть у роз'ємну форму.
Випікати при 140 градусах близько 1 години.
Остудіть і витягніть із форми.
Приготування крему:
Зваріть сироп із цукру та води до 113 градусів.
"Мастер Шеф" Литвинова додає, збийте жовтки до білого кольору та поступово додайте сироп, збиваючи до пишної маси.
Додайте вершкове масло і збивайте до отримання крему.
Додайте какао і ретельно перемішайте.
Складання торта:
Змастіть перший корж кремом і посипте фундуком.
Повторіть другий корж.
Змастіть верх і боки торта кремом та поставте в холодильник на 3-4 години для стабілізації.
Декорування:
Прикрасьте торт цілими горіхами та кандуріним. Посипте подрібненим фундуком з боків, розповідає "Мастер Шеф" Литвинова.