Замість десерту: "Мастер Шеф" Клопотенко та Цимбалюк показали рецепт ідеальних лінивих вареників
Євген Клопотенко та актор Тарас Цимбалюк в ефірі кулінарного проєкту "Пекельні борошна" показали рецепт автентичних українських лінивих вареників із вишнею та копченою грушею. Шоу вийшло на YouTube-каналі "СТБ".
Тарас Цимбалюк приніс на кухню проєкту тарт і зізнався, що обожнює солодке, а Клопотенко запропонував українізувати цей десерт і зі схожих інгредієнтів приготувати смачну українську страву.
Для цього рецепту Євген Клопотенко бере такі інгредієнти:
- Сир кисломолочний - 300 г
- Кефір - 200 мл
- Борошно - 400 г
- Яйце - 1 шт.
- Сіль на смак
- Олія - 3 ст. л.
- Цукор - 1 ст. л.
- Вишня - 100 г
- Вершкове масло - 100 г
- Копчена груша - 100 г
- Пісочне печиво - 100 г
Євген Клопотенко змішує кисломолочний сир, кефір, борошно, яйце, дрібку солі, трішки олії, цукор і замішує тісто.
З сирного тіста формуємо ковбаску та нарізаємо її невеликими шматочками.
В киплячу підсолену воду кидаємо ліниві вареники та варимо 3–5 хвилин.
Щоб приготувати соус, Євген Клопотенко розтоплює на пательні 100 г вершкового масла, додає вишні та підігріває їх 1–2 хвилинки.
В мисці змішуємо відварені ліниві вареники, вишні з вершковим маслом, натерту копчену грушу, можна додати також трохи сметани.
Пісочне печиво Євген Клопотенко розминає руками та посипає на кожну порцію лінивих вареників по половині чайної ложки цієї крихти.