Замість карбонари: переможець "Мастер Шеф" поділився рецептом смачної пасти
Цього разу на своїй сторінці в Instagram переможець кулінарного шоу "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський (Пава) показав, як приготувати пасту аматричана.
Головними інгредієнтами пасти аматричана є помідори, сир та італійський аналог бекону.
Щоб приготувати пасту аматричана, "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський бере такі інгредієнти:
- паста з твердих сортів пшениці - 200 г
- томати консервовані в своєму соку - 300 г
- панчета (грудинка) - 200 г
- часник - 2 зуб.
- базилік - 10-15 листочків
- перець чилі - 1 г
- олія оливкова - 20 г
- пармезан - 10 г
- сіль і мелений перець - за смаком
Пасту відварюємо в киплячій підсоленій воді, як указано на упаковці.
Тим часом панчету переможець "Мастер Шеф" нарізає на невеликі шматочки та обсмажує на розігрітій сухій пательні до золотистої скоринки.
На невеликій кількості олії обсмажуємо дрібно нарізаний часник і перець чилі. Слідом додаємо томати у власному соку, половину базиліку, приправляємо сіллю, перцем і тушкуємо приблизно 10 хвилин.
У готовий соус "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський додає відварену пасту, 2/3 шкварок із панчети, перемішує все та готує ще дві хвилини.
Порцію пасти "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський викладає на тарілку, зверху додає шкварки, прикрашає листочками базиліку та посипає все тертим пармезаном – і аматричана готова, можна насолоджуватися.