Замість майонезу чи кетчупу: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт смачного соусу з зелені
Цього разу на своїй сторінці в Instagram зірка дванадцятого сезону "Мастер Шеф" Ольга Рябенко показала, як приготувати універсальний зелений соус.
Такий соус чудово підійде до будь-якого гарніру, риби, мʼяса, або як заправка до супів і салатів. Зірка "Мастер Шеф" відзначила, що ви можете заготувати його зараз, і в холодильнику він ідеально зберігатиметься до кінця зими.
Для приготування універсального зеленого соусу "Мастер Шеф" Ольга Рябенко бере такі інгредієнти:
- зелень (петрушка, кріп, базилік або інша на ваш смак) - 300 г
- часник - 25 г
- оливки - 150 г
- сіль - 1 ч.л.
- цукор - 1 ч.л.
- лимонний сік - 1 ст.л.
- цедра третини лимона
- олія - 150 г + по 1 ст.л. наливаємо зверху в баночку
У чашу блендера складаємо улюблені трави, стебла краще прибрати. "Мастер Шеф" Ольга Рябенко взяла суміш петрушки, кропу та базиліку.
Додаємо до зелені очищені зубчики часнику, оливки без кісточок, сіль, цукор, цедру та сік лимона, а також ароматну олію, перебиваємо все блендером до максимальної однорідності.
Готовий соус викладаємо в стерилізовані банки. "Мастер Шеф" Ольга Рябенко додала, що з цієї порції інгредієнтів виходить дві баночки соусу по 350 г. Зверху кожної баночки соусу додаємо ще по 1 ст.л. олії.
Зберігати такий зелений соус можна або в холодильнику, або ж можна розлити його в формочки, заморозити і зберігати в морозилці.