Замість шаурми: переможниця "Мастер Шеф" дала простий рецепт тако з куркою
Переможниця "Мастер Шеф - 12" Валерія Матрохіна та учасниця 14-го сезону шоу Наталі Лютюк показали, як приготувати тако з куркою та соусом чимічурі.
Це смачнюща страва мексиканської кухні, яка замінить вам шаурму.
Для соусу чимічурі зірки "Мастер Шеф" узяли такі інгредієнти:
- цибуля (шалот) - 1 шт.
- перець чилі - 1 шт.
- часник - 3-4 зуб.
- оцет (винний) - 50 мл
- кінза - пучок
- петрушка - пучок
- орегано сушене - 1 ч.л.
- оливкова олія - 150 мл
- сіль і перець - за смаком
- сік одного лайма
Крім того, для приготування тако учасниці "Мастер Шеф" використали:
- тортильї
- куряче філе стегна
- помідори
- авокадо
- консервована кукурудза
- сир (бринза)
Щоб приготувати соус чимічурі, зірки "Мастер Шеф" дрібно нарізають цибулю, часник, перець чилі, кінзу та петрушку, додають оцет, орегано, олію, сік лайма, а також сіль і перець за смаком.
Курку просто обсмажуємо на розігрітій пательні з невеликою кількістю олії, солимо та перчимо. Коли курка майже готова, зірки "Мастер Шеф" викладають на неї соус чимічурі та готують іще кілька хвилин. Або ж можна попередньо замаринувати курку в соусі чимічурі.
Смажену курку, помідори та авокадо нарізаємо на дрібні шматочки, бринзу подрібнюємо руками. В кожну тортилью викладаємо начинку, складаємо навпіл і за бажанням пожна обсмажити тако до румʼяної скоринки.