Замість звичайної яєчні: детальный рецепт японських оладок із зеленню та картоплею
Така вулична їжа досить популярна в Японії через свою легкість та насичений смак.
Цього разу food-стиліст та експерт з кулінарії my_happyfood поділилася, як зробити такі ласощі та здивувати близьких чи гостей за столом.
Інгредієнти для тесту :
- 2 яйця
- 120 мл холодної води
- ¾ склянки борошна
- ½ ч.л. розпушувача
- 1 ст. соєвого соусу
- Сіль за смаком
Додатково :
- 250 г капусти, нашаткованої
- 1 морква, тонко нарізана соломкою
- Половина цибулини, дрібно нарізана
- 1 картоплина, нарізана соломкою
- Пучок зеленої цибулі, дрібно нарізаний
Для соусу :
- 3 ст.л. кетчупа
- 2 ст. соєвого соусу
- 1 ч.л. цукор
Для подачі :
- майонез
- Кунжут
- Чилі
- Зелена цибуля
- Лист норі, дрібно нарізаний
Приготування :
У великій мисці змішайте яйця, холодну воду, борошно, розпушувач, соєвий соус та сіль. Залишіть тісто на 15 хвилин|мінути|.
Додайте в тісто всі нарізані овочі: капусту, моркву, цибулю, картопля та зелену цибулю. Ретельно перемішайте, щоб овочі не залишалися грудками.
Розігрійте на сковороді олію на середньому вогні. Викладіть частину овочевої суміші на сковороду, розрівняйте її лопаткою, щоб вийшов рівний оладок.
Обсмажуйте оладки по обидва боки, перевертаючи їх, щоб вони просмажилися рівномірно. Процес смаження займе приблизно 5-7 хвилин на один бік.
Змішайте кетчуп, соєвий соус та цукор. Готові оладки змастіть соусом. Поверх нанесіть смужки майонезу, посипте кунжутом, чилі, зеленою цибулею та дрібно нарізаною норі. Подавайте гарячими.