Запечені, фаршировані баклажани у банках на зиму: на Новий рік стане найкращою закускою
Якщо ви вже закрили огірки з помідорами, настав час приступати до наступних овочів, адже такі заготовки стануть у нагоді в холодну пору року.
Так, "зіркою" цього рецепту є баклажани, які необхідно буде нафарширувати пікантним часничком та залити томатною заправкою. Це дуже смачна закуска, яку обов'язково оцінять гості та сім'я взимку.
Інгредієнти:
- Помідор 2 кг
- Баклажан 2 кг
- Оливкова олія 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Часник 1 головка
- Соняшникова олія 50 мл
Як приготувати:
1. Промиваємо баклажани, видаляємо плодоніжки. Заливаємо холодною водою та залишаємо на 15 хвилин при кімнатній температурі. Ретельно промиваємо помідори, очищаємо від шкірки. Нарізаємо помідори довільними шматочками та пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо їх за допомогою блендера.
3.На кожному баклажани робимо поздовжній надріз, не доходячи до верхнього та нижнього країв. Очищаємо часник. Фаршируємо їм баклажани. Викладаємо синеньки часником вниз на лист, застелений пекарським папером. Змащуємо їх олією і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.
Раніше ми повідомляли, що приготуйте малинове варення без варіння: вишукане блюдо займе лише п'ять хвилин.