Завжди мʼякі та смачні: простий рецепт домашніх сосисок у тісті
Сосиски в тісті – це дуже проста в приготуванні та досить смачна випічка, яка користується популярністю в усьому світі, зокрема серед дітей.
Простим рецептом домашніх сосисок у тісті поділилася фудблогерка Юлія Сенич. Для цього рецепту нам знадобиться:
- 150 г молока + 100 г води (або можна брати просто 250 г молока, або 250 г води)
- борошно - 400 г
- дріжджі - 7 г сухих або 21 г живих
- цукор - 3 ч.л.
- сіль - 0,5 ч.л.
- олія - 50 г
- сосиски (без шкірки) - 12-15 шт.
В миску до ледь теплого молока (з водою чи без) додаємо цукор, дріжджі, всипаємо 4-5 ст.л. борошна, перемішуємо та лишаємо приблизно на 20 хвилин у теплому місці до появи пінної шапочки.
Після цього додаємо олію, сіль, решту борошна та замішуємо мʼяке тісто. Готове тісто накриваємо рушником і лишаємо підходити на одну-півтори години в теплому місці.
Коли тісто підійде, обминаємо його, ділимо на 12-15 рівних частин і лишаємо під рушником.
По черзі кожен шматочок тіста розкачуємо в ковбаску та обгортаємо нею сосиску, як на відео. Сформовані сосиски в тісті викладаємо на деко, застелене пергаментом, накриваємо рушником і даємо 15 хвилин, щоб вони ще трохи підійшли.
Зверху змащуємо сосиски в тісті яєчним жовтком, посипаємо кунжутом і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 25 хвилин.