Зберегти м'ясо без холодильника при відключеннях світла: не зіпсується жоден шматочок
Що робити, якщо потрібно без холодильника зберегти свіжість сирого м'яса
Зберігання їжі – особливо актуальна влітку проблема. Особливо, коли світла немає по 18 годин на добу і холодильник не встигає охолодитися.
Листя кропиви
2–3 дні матимете свіже м'ясо, укутавши і переклавши його свіжим листям кропиви. Потім слід замотати у вологий рушник і покласти в емальований посуд. Кропиву можна замінити листям горіхового дерева, хрону, полину.
Маринад
Якщо немає холодильника, замаринуйте м'ясо. Свіжі можна зберігати 2-3 дні, загорнувши в полотняну серветку, змочену оцтом, і поклавши в прохолодне місце. Або натерши лимонним соком і поставивши в скляному або емальованому посуді в прохолодне місце. Добре зберігається м'ясо у насиченому розчині солі. Можна нарізати його шашличними шматками, натерти сіллю, скласти в каструлю і поставити в прохолоду.
Саліцилова кислота
Буває, що м'ясо полежить у закритому пакеті та "задихнеться". Тоді його слід промити і замочити у розчині лимонного соку або столового оцту.
Раніше ми повідомляли, що захистіть свого залізного коня: як уберегти авто від перегріву.