Зберігайте на майбутнє: "Мастер Шеф" Ярославський дав універсальний рецепт тіста на пиріжки
Цього разу на своїй сторінці у Instagram відомий шеф-кухар, ресторатор, суддя "Мастер Шеф" Володимир Ярославський розповів, як найкраще приготувати тісто на м'які пиріжки у духовці.
Інгредієнти:
- 400 г молока
- 40 г яйця
- 50 г цукру
- 25-30 г свіжих дріжджів
- 75 г вершкового масла
- 660-700 г борошна
- 6 г солі
Приготування:
До теплого, але не гарячого молока додайте цукор, перемішане вилкою яйце і дріжджі. Добре перемішайте суміш і залиште на 15 хвилин, прикривши ємність рушником, радить "Мастер Шеф" Ярославський.
Поступово вмішайте в суміш борошно. Сіль додайте на борошно заздалегідь. Вимішайте тісто, щоб воно стало м'яким та еластичним. Заберіть його в миску, накрийте плівкою або рушником і залиште в теплому місці на 1 годину.
"Мастер Шеф" Ярославський додає, розігрійте у сотейнику вершкове масло, доки воно не стане приємно теплим. Вмішайте тепле масло в тісто, після чого вимісіть його на столі руками. Знову помістіть тісто в миску, накрийте та залиште на 30 хвилин у теплому місці.
Розділіть тісто на 26 шматочків. Сформуйте з кожного шматочка кульку, розплющіть її долонею і покладіть начинку на ваш вибір (наприклад, сир або вишню з цукром і крохмалем).
Сформовані пиріжки акуратно заліпіть, як вареники, і покладіть швом униз на деко. Дайте їм підійти ще 40 хвилин у теплому місці, розповідає "Мастер Шеф" Ярославський.
Змастіть пиріжки збитим яйцем (за бажанням можна додати трохи молока та цукру для кращого кольору). Випікати при температурі 200-210 градусів протягом 10-11 хвилин.