Зберігайте на майбутнє: "Мастер Шеф" Ярославський дав універсальний рецепт тіста на пиріжки

Зберігайте на майбутнє: "Мастер Шеф" Ярославський дав універсальний рецепт тіста на пиріжки

Цього разу на своїй сторінці у Instagram відомий шеф-кухар, ресторатор, суддя "Мастер Шеф" Володимир Ярославський розповів, як найкраще приготувати тісто на м'які пиріжки у духовці.

Інгредієнти:

  • 400 г молока
  • 40 г яйця
  • 50 г цукру
  • 25-30 г свіжих дріжджів
  • 75 г вершкового масла
  • 660-700 г борошна
  • 6 г солі

Приготування:

До теплого, але не гарячого молока додайте цукор, перемішане вилкою яйце і дріжджі. Добре перемішайте суміш і залиште на 15 хвилин, прикривши ємність рушником, радить "Мастер Шеф" Ярославський.

Поступово вмішайте в суміш борошно. Сіль додайте на борошно заздалегідь. Вимішайте тісто, щоб воно стало м'яким та еластичним. Заберіть його в миску, накрийте плівкою або рушником і залиште в теплому місці на 1 годину.

"Мастер Шеф" Ярославський додає, розігрійте у сотейнику вершкове масло, доки воно не стане приємно теплим. Вмішайте тепле масло в тісто, після чого вимісіть його на столі руками. Знову помістіть тісто в миску, накрийте та залиште на 30 хвилин у теплому місці.

Розділіть тісто на 26 шматочків. Сформуйте з кожного шматочка кульку, розплющіть її долонею і покладіть начинку на ваш вибір (наприклад, сир або вишню з цукром і крохмалем).

Сформовані пиріжки акуратно заліпіть, як вареники, і покладіть швом униз на деко. Дайте їм підійти ще 40 хвилин у теплому місці, розповідає "Мастер Шеф" Ярославський.

Змастіть пиріжки збитим яйцем (за бажанням можна додати трохи молока та цукру для кращого кольору). Випікати при температурі 200-210 градусів протягом 10-11 хвилин.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Утепляем дом с помощью аэрогелей и волокон конопли: как повысить комфорт и снизить счета за коммуналку

Зарплаты украинцев уменьшатся: выссчитают в октябре задним числом

Заменят магазинные десерты: "Мастер Шеф" рецепт вкусных домашних конфет с кофе

25-летняя блондинка всего за неделю переспала с сотней студентов и их отцами: рекорд побит

В Украину пришла настоящая осень: синоптики назвали области, в которых будет больше осадков

Война станет ещё больше "делом бедных": без шанса на бронь и поддержку

Время сажать пионы: опытные садоводы рассказали, почему стоит сделать это именно осенью

Проверьте обязательно: что должно быть указано на ценнике на продукт

Октябрьский удар по кошельку: свет, газ, вода и мусор – сколько придется заплатить

Рецепт шакшуки от звезды «МастерШеф» Татьяны Литвиновой: получается просто непревзойденным

Придется привыкать: водителям приготовили много сюрпризов в страховании авто

Касается всех владельцев карточек "Ощадбанка": важные изменения

Тарифный нокаут в канун зимы: как изменятся цены на водоснабжение в октябре

Время новых возможностей и внутренней гармонии: гороскоп на 5 октября

Кому нужно надеть серебрянные кольца 5 октября и как встретить богатого мужчину: приметы запреты на Харитины