Згадайте про літо навіть узимку: рецепт домашнього кавунового лікеру з цукром
/https%3A%2F%2Ft9237931.s3.eu-central-1.amazonaws.com%2Ffeed%2F1%2Ffab3d5ff2656f4fe9b824faf6bae3ea3.jpg)
На цей раз food-стиліст та експерт з кулінарії my_happyfood поділився смачним і простим рецептом домашнього лікеру з кавуна, який стане чудовим діжестивом або аперитивом у складі коктейлю.
Інгредієнти:
- 1 л якісної горілки
- 1,5 кг м'якоті кавуна
- 800 г цукру
- 400 мл води
- Цедра 1 лимона
- 1 год. л. ванільний цукор
Приготування:
Наріжте кавун на невеликі шматочки та помістіть у чисту банку. Додайте цедру лимона та ванільний цукор. Залийте горілкою, щільно закрийте і наполягайте у темному місці протягом 7-10 днів, щодня струшуючи банку.
Через тиждень, пробийте кавун з горілкою в блендері до однорідної маси і процідіть через кілька шарів марлі.
Приготуйте сироп, зваривши цукор із водою до повного розчинення цукру. Остудіть.
Змішайте кавунову горілку із сиропом і розлийте по пляшках.
Зберігайте лікер у холодильнику. Подавайте охолодженим у чарочках як дижестив або використовуйте в коктейлях, наприклад, апероль-шприц.