Желе з кавуна: десерт, який прикрасить будь-який солодкий стіл
Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які вже встигли спробувати цього року кавун, є чудовий рецепт. На цей раз ми розберемося, як приготувати з кавуна найсмачніший десерт. Технологія дуже проста, багато часу не знадобиться.
Для приготування використовується желатин швидкорозчинний. Желе виходить дуже ніжним, помірно солодким, із приємною текстурою.
Про цей рецепт розповів один із українських шефів, який часто ділиться цікавими способами приготування різноманітних страв у соціальних мережах.
Що нам потрібно із продуктів:
- Кавун (м'якоть) - 1,2 кг
- Цукор - 200 г
- Желатин - 60 г
- Лимонна кислота - 1 ч. ложка
Спосіб приготування
Підготуйте усі інгредієнти. Кавун вибирайте стиглий, соковитий та смачний, без пошкоджень. Вимийте кавун та обсушіть паперовим рушником. Вийміть м'якоть. Розріжте м'якоть кавуна на невеликі шматочки і видаліть усі кісточки.
Кавунні шматочки трохи розімніть вилкою або руками. Якщо хочете однорідне желе, скористайтесь блендером. Відлийте 300 мл кавунового соку і процідіть через ситечко.
В кавуновий сік всипте желатин. Перемішайте і залиште на 10-15 хвилин|мінути| для набухання.
Подрібнену м'якоть відправте в каструлю, що підходить для варіння. Можна використовувати емальовану каструлю. Можна взяти казан, глибокий сотейник чи каструлю з товстим дном.
Всипте цукор та лимонну кислоту. Кількість цукру регулюйте на свій смак. Перемішайте та доведіть до кипіння. З моменту закипання зробіть невеликий вогонь і варіть 8-10 хвилин, іноді помішуючи дерев'яною лопаткою.
А поки що підготуйте банки з кришками. Потрібно використовувати невеликі баночки об'ємом 200 г із гвинтовими кришками. Ретельно вимийте банки та кришки з усіх боків содою або іншим миючим засобом, використовуючи кухонну губку. Сполосніть холодною проточною водою, щоб змити залишки миючого засобу.
У потрібну каструлю налийте більше половини води. На дно опустіть кришки.
Зверху встановіть грати, а на неї - баночки шийкою вниз. Доведіть воду до кипіння великому вогні. Зменште полум'я до середнього і стерилізуйте 5-20 хвилин, до появи усередині банок великих крапель води.
Стерильні банки та кришки перенесіть на чистий кухонний рушник або грати. Зніміть кавунову масу із вогню. Додайте набряклий желатин. Ретельно перемішайте до розчинення желатину.
Розлийте желе по стерильним баночкам. У мене вийшло 6 баночок по 200 г та 100 г залишилося для проби. Щільно закупоріть банки кришками. Переверніть банки і подивіться, чи рідина не витікає.
Поставте банки кришками догори, укутайте теплим рушником і залиште до охолодження. Баночки не потрібно перевертати шийкою вниз.
Желе з кавуна на зиму готове. Після повного охолодження заготівля стане більш щільною сумішшю. Для зберігання використовуйте темне прохолодне місце. Я зберігаю желе у холодильнику.
Також, виробник не винен, це ви тупите: як правильно варити сосиски.