Жодних грудок і прилипань: "дідусеві" фокуси з очищення будь-якої сковорідки до блиску
Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які уважно стежать за своїми побутовими помічниками у будинку, є дуже корисна інформація. Практично з кожним із нас траплялися такі неприємні випадки, коли до сковорідки прилипала їжа. Це не тільки відразу завдає клопоту нам через миття сковорідки, а й їжа втрачає свій пристойний вигляд. Від прилипання до сковороди допоможе один ефективний лайфгак.
Навіть якісна сковорідка з антипригарним покриттям згодом може втратити свої властивості. Однак купувати нову зовсім не треба поспішати. Є добрий спосіб, який допоможе реанімувати сковороду, до якої липне їжа.
Про цей спосіб розповів один із українських блогерів, який часто ділиться корисною інформацією щодо побутових лайфгаків.
Що зробити, щоб їжа не прилипала до сковорідки
Перед смаженням сковорідки сіллю її треба знежирити. Достатньо буде миття миючим засобом та губкою. Тоді поставте її на плиту та нагрійте поверхню. Коли сковорода розігріється, поставте на поверхню ложку солі, як слід покрити всю сковорідку. Після цього вогонь треба зменшити, а сіль періодично перемішувати.
Просмажуйте сіль доти, доки білий колір не зміниться на жовтуватий і не відчується легкий димок. Вже за 10 хвилин її можна буде забирати з вогню.
Сіль можете висипати та протерти поверхню паперовим рушником. Тоді налийте масло|мастило| і рушником розітріть і поставте на 2 - 3 хвилини на плиту. Після цього протріть насухо рушником та готово! Сковорідку можна використовувати і не переживати, що прилипне до неї їжа.
Також, ідеальний лайфхак, як заморозити малинку, щоб насолоджуватися нею навіть узимку.