Жодних складнощів: "Мастер Шеф" дала простий рецепт пирога з ягодами та вершковим маслом
Цей пиріг легкий у приготуванні, ароматний та ніжний, ідеально підходить для тих, хто тільки починає свій кулінарний шлях.
Зірка "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська дала в Інстаграм ділиться рецептом швидкого лимонного пирога з ягодами та тестом філо.
Інгредієнти:
- 400 г філейного тіста
- 180 г вершкового масла
- 200 мл вершків (жирність 30-33%)
- Цедра одного лимона
- 250 г яєць (близько 5 шт.)
- 150 г цукру (приблизно 6 ст. л. з гіркою)
- Малина та лохина (або інші ягоди до смаку)
- Цукрова пудра (для декору)
Етапи приготування:
Розтопіть вершкове масло. Візьміть один лист тесту філо і змастіть його олією, потім накрийте другим листом тесту. Повторіть це з аркушами, що залишилися, розповідає "Мастер Шеф" Глинська.
Розкладіть ягоди (малину та лохину) на тісто. Згорніть його у формі равлика і викладіть у круглу форму діаметром 25 см. Змастіть зверху вершковим маслом. Розігрійте духовку до 180°C з конвекцією і випікайте тісто 10 хвилин.
"Мастер Шеф" Глинська додає, тим часом збийте яйця з цукром, додайте вершки і натріть лимонну цедру. Добре змішайте суміш.
Вийміть гарячий пиріг із духовки та залийте його приготованою яєчно-вершковою сумішшю. Поверніть пиріг у духовку і випікайте ще 30 хвилин при тій же температурі. За 5 хвилин до готовності вийміть пиріг, додайте зверху свіжі ягоди, і допекте його останні 5 хвилин, радить "Мастер Шеф" Глинська.
Дістаньте пиріг з духовки, дайте йому охолонути і перед подачею посипте цукровою пудрою.