Зможете здивувати за столом: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт соковитих крилець в глазурі
Колишня зірка кулінарного шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська поділилася, ці курячі крильця з маринадом та апетитною глазур'ю можна приготувати як на грилі, так і в духовці.
Інгредієнти:
Для маринаду:
- 1,5 кг курячих крил
- 500 мл води
- 1 ст. л. мед
- 100 г гострої гірчиці
- 250 мл соєвого соусу
- 2 ст. л. ароматної олії з травами
Для глазурі:
- 2 ст. л. соєвого соусу
- 1 год. л. мед
- 1 ст. л. кетчупа
- 1 ст. л. ароматної олії з травами
- Перець чилі за бажанням (для гостроти)
Приготування:
У глибокій мисці змішайте воду кімнатної температури із соєвим соусом, ароматним маслом, гірчицею та медом. Добре перемішайте до повного розчинення меду та однорідності маси, радить "Мастер Шеф" Глинська.
Помістіть курячі крила в маринад, переконайтеся, що вони повністю вкриті. Закрийте миску плівкою та залиште в холодильнику на 10-12 годин. У невеликій каструлі змішайте соєвий соус, мед, кетчуп та ароматне масло. Якщо ви любите гостре, додайте трохи подрібненого перцю чилі.
"Мастер Шеф" Глинська додає, далі нагрійте суміш на повільному вогні, помішуючи, поки вона не загусне і не набуде однорідної консистенції. Зазвичай це триває кілька хвилин.
Розігрійте гриль або духовку до середньої температури (приблизно 180°C). Викладіть мариновані крила на гриль або деко, застелене папером для випікання.
У гарячому вигляді щедро промажте крильця приготованою глазур'ю. Поверніть їх на гриль або в духовку на кілька хвилин, щоб глазур трохи карамелізувалась, розповіла "Мастер Шеф" Глинська.