Без майонезу: Оля Полякова показала супер вітамінний салат лише з двох інгредієнтів
Одним з улюблених салатів Олі Полякової є найпростіший – з білокачанної капусти та огірків.
«Приїхала голодна, з міста. Зараз наїмcя і спатиму», - розповідала Оля Полякова, демонструючи тарілку, повну салату з капустою та огірком.
Зазначимо, білокачанна капуста - джерело вітаміну С. У сирому вигляді він присутній у невеликій кількості, але якщо білокачанну капусту заквасити,як, наприклад, це зробила мама Лесі Нікітюк, рівень цього вітаміну помітно підвищується.
У всіх видах капусти досить багато рослинного білка — від 1,8 до 2,5 г на 100 г продукту. Це більше, ніж в інших овочах та зелені.
«Крім того, у них багато клітковини – від 2,5 до 3,5 г. Якщо щодня у вашому раціоні буде 200 г будь-якої капусти, ви отримаєте майже 1/3 частину від добової норми харчових волокон та 1/5 рослинного білка», - hозповідала відомий дієтолог Світлана Фус.
Окрім іншого, капуста є пребіотиком, оскільки містить багато клітковини, яка годує корисну захисну мікрофлору кишечника людини, стимулює її зростання та активність та покращує тим самим наше здоров'я. Зазначимо, що білокачанна капуста також є чудовим вибором для тих, хто на дієті.