Як приготувати квашену капусту: кухар розкрив головні помилки і дав найшвидший рецепт

Як приготувати квашену капусту: кухар розкрив головні помилки і дав найшвидший рецепт

Існує велика кількість рецептів для квашеної капусти. Вона може бути соковитою і ніжною, з додаванням моркви, яблук, журавлини або кмину. Окрім того, квашена капуста виявляється кориснішою за свіжу завдяки наявності молочнокислих бактерій, які утворюються під час закваски. У квартирних умовах найзручніше готувати квашену капусту в скляних банках. Кухар розповів головні помилки та дав найшвидший рецепт класичної закуски на зиму.

Для того щоб квашена капуста вийшли хрусткою та смачною треба обрати правильний сорт. Кращий результат дають саме зимові сорти капусти.

Інгредієнти:

капуста — 1 качан вагою 2,5 кг,

морква — 3-4 шт.

сіль — 2 ст. л.

цукор — 2 ст. л.

вода — 0,5 літра (приблизно)

Підготовка: капусту розрубуємо за одним із доступних методів – для цього можна використати спеціальну терку або просто нарізати ножем на тонкі смужки. Потім кладемо у глибоку миску. Моркву теремо на великій терці і додаємо до капусти. Руками дбайливо перемішуємо обидві складові, тримаючи капусту в стані невимоченої. Дуже важливо не припуститися помилки, оскільки квашену капусту можна зробити занадто м'якою, якщо стискати її занадто сильно.

Беремо чистий трилітровий банку і укладаємо у неї капусту з морквою, трошки стискаючи. Зверху на капусту розподіляємо ложкою необхідну кількість солі та цукру. Ще важливий момент, в якому іноді роблять помилку - треба, щоб капуста була обов'язково покрита розсолом.

Заповнюємо банку холодною нехлорованою водою аж до самого горлечка. Декілька разів проколюємо дерев'яною паличкою капусту, щоб вивільнити накопичені гази під час бродіння. Під час бродіння рекомендується щодня проколювати дерев'яною паличкою капусту.

Накриваємо банку марлею та переконуємося, що розсіл покриває всю поверхню капусти. Капуста повинна простояти при кімнатній температурі протягом 2-3 днів. Після цього квашена капуста готова. Можна закрити банку кришкою і зберігати у холодильнику.

Останні новини України
Поделиться сюжетом

Последние новости

Какие цветы нужно обязательно укрыть осенью: список и советы от опытных садоводов

На пороге церкви вас ожидают проклятия: 9 правил, которые помогут вам защититься

Тариф на распределение электроэнергии должен быть дифференцирован по европейским нормам – эксперт

«Крысы»: в Киеве женщина радовалась обстрелам столицы, записывая видео

Пенсионерам расширяют социальные услуги: что можно получить

Работники украинского медучреждения разворовали миллионы: деньги поделили между собой

Им повезет в 2025 году: 5 знаков восточного гороскопа, которые будут любимчиками у Зеленой Змеи

Мобилизация студентов: кого могут призвать в армию уже этой осенью

Мобилизация в 20-ть: в Раде уточнили, обсуждают ли снижение призывного возраста

Оставшийся хлеб пригодится: рецепт необычной запеканки с сыром и без теста

Доступные лекарства для украинцев: Юлия Тимошенко предложила 4 шага для удешевления медпрепаратов

Украинцев ждут массовые отключения света: где станет темно

Доступное лекарство: Тимошенко предлагает 4 шага для удешевления медпрепаратов

"Долбаный совок": семья Марички Падалко возмущена новыми занятиями по Защите Украины

"Налог на пенсии": украинцам объяснили, действительно ли придется платить 15%