Як приготувати швидко вареники: легкий рецепт
Вареники- це смачна страва, яка надає можливість приготувати швидкий та смачний обід чи десерт. У цій статті ми поділимося з вами швидким і простим рецептом для вареників з ягодами, який ви зможете приготувати вдома швидко та легко. Для цього візьміть наступні інгредієнти:
2 чашки пшеничного борошна.
1 яйце.
Півчайної ложки солі.
Половина склянки теплої води.
2 чашки свіжих або заморожених ягід (солодких чи кислих за вашим смаком).
1/2 чашки цукру (або за смаком).
1 чайна ложка крохмалу (для згущення соку).
Для початку потрібно приготувати тісто. У великій мисці змішайте пшеничне борошно і сіль.
Розбийте яйце в окремій мисці і додайте до нього теплу воду та змішайте. Поступово додавайте рідину до сухих інгредієнтів і змішуйте їх, поки не утвориться м'яке тісто. Покрийте тісто серветкою і залиште його відпочивати приблизно 15-20 хвилин.
Пілся цього можна зайнятися приготуванням начинки. Якщо ви використовуєте свіжі ягоди, ретельно їх вимийте і відцідіть. У мисці змішайте ягоди з цукром і крохмалом. Переконайтеся, що ягоди рівномірно покриті інгредієнтами.
Далі потрібно сформувати вареники. Розкатайте тісто на столі з борошном до товщини близько 2 мм. Виріжте круги з тіста за допомогою келиха чи форми для вареників. На кожному кругу розташуйте приблизно 1-2 ложки начинки з ягодами. Згорніть круги наполовину, утворюючи півмісяць, і добре зліпіть краї тіста, щоб запечатати начинку.
Натсупний крок - приготування вареників. Для цього доведіть велику каструлю води до кипіння. Додайте вареники у киплячу воду і варіть їх приблизно 5-7 хвилин або до того, як вони будуть на поверхні. Використовуйте дірчасту ложку, щоб вийняти вареники з води і дайте їм стекти.
Поделиться сюжетом