Як зробити вінегрет ще смачнішим і кориснішим: секрети від дієтолога "Зважені та щасливі"
На своїй сторінці в Instagram Світлана Фус зі "Зважені та щасливі" пояснила, що вінегрет недарма користується популярністю серед українців. Цей салат смачний і простий, готується з доступних та корисних для здоров’я продуктів.
"Кожна українська господиня готує його по-своєму. І традиційний рецепт з квасолею та солоними огірками не єдиний", – наголосила дієтолог "Зважені та щасливі" Світлана Фус.
Експерт "Зважені та щасливі" відзначила, що завдяки квашеним огіркам та капусті вінегрет має пробіотичну дію, підтримує кишкову флору, впливаючи на імунітет. Буряк сприяє регулярній роботі кишківника, позитивно впливає на кровоносну систему. Морква забезпечує вітаміном А, капуста і цибуля – вітаміном С. Горошок і квасоля – хороші джерела рослинного білка.
"Звичний склад салату можна змінити на свій смак. Дехто додає у вінегрет морську капусту, що збагачує цю страву йодом. Горошок чи квасолю можна замінити сочевицею", – радить дієтолог "Зважені та щасливі".
Крім того, Світлана Фус зі "Зважені та щасливі" додала, що в класичних рецептах вінегрет зазвичай містить соняшникову олію, але можна використати іншу, наприклад оливкову. Також, готуючи вінегрет, можна змінювати пропорції овочів, додавати гриби, свіжі огірки та навіть кислі яблука.⠀