“Хвороба Х”: гіпотетична небезпека та підготовка світу до можливої пандемії

“Хвороба Х”: гіпотетична небезпека та підготовка світу до можливої пандемії

Представник Всесвітньої Організації Охорони Здоров’я (ВООЗ) в Україні, Ярно Хабіхт, розповів про “хворобу Х” – гіпотетичне захворювання, яке може стати потенційним викликом для майбутніх пандемій. Згідно з Хабіхтом, “хворобу Х” включено у перелік можливих захворювань, що можуть викликати пандемію, і це стало актуальним починаючи з 2018 року.

“Хвороба Х” є гіпотетичним патогеном, який наразі не існує, і невідомо, коли вона може з’явитися. Однак ВООЗ вважає, що готуватися до неї слід заздалегідь, враховуючи досвід минулих пандемій, таких як COVID-19.

“Ми просто резервуємо це місце, бо це важливо для системи охорони здоров’я як в окремій країні, так і у всьому світі, оскільки ми знаємо, що пандемії бувають, вони можуть повторюватися”, – підкреслив Хабіхт.

На даний момент існує приблизно 150 різних вірусів, які можуть призвести до “хвороби Х”, і хоча точного прогнозу немає, ВООЗ акцентує на важливості готовності системи охорони здоров’я до можливих загроз.

Такі заходи передбачають систематичний моніторинг та дослідження можливих патогенів, що можуть призвести до нових захворювань, а також готовність медичних установ та персоналу до швидкого та ефективного реагування на небезпеку “хвороби Х”.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Цены на продукты вырастут на 30%: украинцам едва хватит на еду

Снег 7 октября и кислое молоко на лицо: что нужно, а что запрещено делать на Сергея, приметі

Насыщенный на события понедельник: гороскоп для всех знаков Зодиака на 7 октября

"Женщина будет президентом...": известный астролог определил, что ждет Украину зимой

Самые вкусные оладьи из печени: бюджетный рецепт от звезды "Мастер Шеф" Лизы Глинской

Как и когда посадить ежевику осенью саженцами: топ советов от садоводов

Десерт "Лед и огонь": упрощенный рецепт от известного повара, который поразит ваших гостей

Как правильно хранить урожай свеклы зимой: важные советы и секреты от профессионалов

Остановитесь с консервацией, ведь придется выкидывать: сколько можно хранить варенье, соленья и компоты

Чем обработать сад от вредителей осенью: эксперты назвали лучшие методы

Опасная бактерия живет в рыбе и "пожирает людей": женщина осталась без рук и ног после ужина

Цены на топливо изменились: сколько стоит заправить полный бак

Заливной пирог с луком и яйцом: легкий и полезный рецепт от звезды "Мастер Шеф" Лизы Глинской

Для чего используют кондиционер для белья и нужен ли он при стирке: мифы, в которые вы верите

"Придется повышать вдвое": украинские интернет-провайдеры готовят новые тарифы