Наче викурили пачку цигарок: дослідження викрило шокуючи факти про улюблений фаст-фуд

Наче викурили пачку цигарок: дослідження викрило шокуючи факти про улюблений фаст-фуд

Відео доктора Пола Саладіно, який розповідає про небезпеку їжі від McDonald's, порівнюючи її з курінням цигарок, викликало збентеження. Автор стверджує, що деякі хімічні речовини у їжі можуть бути такими ж шкідливими, як і ті, що містяться у димі від цигарок.

Однак такі висновки не відповідають науковій дійсності. Важливо розуміти, що ризики для здоров'я, пов'язані з курінням, набагато вищі, ніж ті, що можуть виникнути від споживання їжі. Це питання потребує детального дослідження, але однозначно можна стверджувати, що куріння цигарок має серйозні наслідки для здоров'я.

Сигарети, тютюн \\ фото Іспания по-русски

Вдихати і їсти хімічні речовини - це зовсім різні речі. Коли ми вдихаємо, речовини одразу потрапляють у кров, а коли їмо, вони проходять через шлунок і розщеплюються ферментами.

Тютюновий дим містить тисячі хімічних сполук, з яких 62 відомі як канцерогенні, тобто ті, що можуть викликати рак. Найбільш небезпечні сполуки в димі - це не альдегіди, а інші речовини, як-от N-нітрозаміни, поліароматичні вуглеводні та бензол.

Хоча у смаженій їжі теж можуть бути шкідливі речовини, кількість канцерогенів у пачці цигарок значно більша, ніж у порції картопляних паличок.

McDonald's, картопля-фрі. Фото із соцмереж

Кожен день ми стикаємося з багатьма хімічними речовинами, і важко визначити їхні окремі ефекти. Наприклад, картопля-фрі може містити деякі канцерогени, але це не означає, що вона забезпечує рак. Те ж саме стосується і кави, у якій теж знаходяться канцерогени, але це не робить її раковою.

Але це не означає, що картоплю-фрі можна вважати безпечними. Перевищене вживання жирних продуктів може стати проблемою через їх високий вміст калорій і потенційно канцерогенні сполуки, які утворюються при нагріванні жирів.

картопля фрі, pixabay

Хоча канцерогени в смаженій їжі не можуть бути повністю усунені, їх можна значно зменшити. Наприклад, використання "фритюрів для повітря" може допомогти у цьому, оскільки вони не використовують олію для смаження.

Такий спосіб готування може бути менш шкідливим для здоров'я, оскільки не утворюються канцерогенні продукти розкладу жирів.

Вам буде цікаво дізнатися що робити, якщо тиск стрибає вранці: поради медиків

Поделиться сюжетом

Последние новости

Как вырастить петрушку и укроп в квартире: главные правила и секреты

Страшнее токсикомании: соцсети заполонил новый смертельный тренд среди подростков

Украинцам отключают лифты: заставляют "сктдываться" на новые

Простой хлеб на закваске без замеса: "Мастер Шеф" дал легкий и вкусный рецепт

Деньги украинским студентам в Польше: кто и сколько может получить

Как обрезать абрикос осенью, чтобы хорошо плодоносил: правила щедрого урожая

Без согласия не заберут: кто имеет иммунитет от мобилизации

«Скоро 2 моста в Киеве упадут»: эксперт объяснил, для чего нужен капитальный ремонт

Дрова для отопления: актуальные цены и какие выбрать, чтобы сэкономить

"Кто бы мог подумать": Вакарчук признался в новой любви

Отсрочка от мобилизации, с ноября начнут действовать изменения: упростит процесс

Вселенная шепчет: 9 реальных признаков, что вы сбились с пути и занимаетесь не тем, чем должны

Гораздо вкуснее обычной яичницы: быстрый рецепт шакшуки с баклажанами

"Не бойся!" Безуглая грубо пошутила над известным "киборгом" и получила остроумный ответ

Украинцам озвучили тариф на электроэнергию в 2025 году: намного больше, чем планировали