Найпростіший рецепт: суддя "Мастер Шеф" Ярославський розкрив секрет смачнющого паштету з печінки
Зірка "Мастер Шеф" Володимир Ярославський показав, як приготувати простий і неймовірно смачний паштет з курячої печінки з овочами.
Для цього рецепту "Мастер Шеф" Ярославський бере такі інгредієнти:
- куряча печінка очищена - 500 г (без плівок і жовчі)
- цибуля ріпчаста - 300 г
- морква - 250 г
- стебло селери - 75 г
- вершкове масло 82.5% - 200 г
- мед - 20 г
- сіль, запашний і чорний перець, чебрець
- олія для смаження
Овочі чистимо і нарізаємо довільними шматочками, наприклад, кубиками 1.5 на 1.5 см, моркву можна дрібненько.
У розігрітому сотейнику на олії спершу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський обсмажує моркву до легкої рум'яної скоринки, додає цибулю і обсмажує разом з морквою, додає селеру і ще злегка обсмажує.
Далі "Мастер Шеф" Володимир Ярославський трохи відсовує овочі з дна сотейника, викладає туди печінку та обсмажує її з усіх боків хвилин 5. Додаємо перець, сіль, кілька гілочок свіжого чебрецю і накриваємо сотеник кришкою.
Тушкуємо печінку з овочами під кришкою на повільному вогні 12-15 хвилин, періодично помішуючи, а потім знімаємо кришку та випаровуємо зайву рідину протягом 5-10 хвилин.
Після цього додаємо мед, перемішуємо та лишаємо печінку повністю охолонути. Охолоджену масу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський пропускає 2 рази через м'ясорубку, додає м'яке вершкове масло і ще раз пропускає через м'ясорубку — і паштет готовий.