Не можна вживати під час застуди: ці продукти уповільнять одужання та посилять симптоми
Деякі популярні продукти не варто вживати під час застуди, адже вони можуть посилити симптоми та уповільнити одужання. Про це йдеться у матеріалі видання "РБК-Україна".
Під час застуди або ГРВІ деякі продукти можуть покращити стан та допомогти організму боротися із хворобою. Разом з тим є їжа, що дає зворотний ефект.
Наприклад, ковбаса та сосиски не рекомендуються до вживання під час хвороби. Вони містять багато насичених жирів, які ускладнюють роботу травної системи та печінки. Крім того, часто в таких продуктах є консерванти, барвники та інші добавки, які можуть додатково навантажити організм.
При застуді не варто пити каву, оскільки кофеїн знижує рівень гідратації та підвищує рівень стресу під час хвороби. Найкраще пити воду чи трав'яний чай, адже організму потрібно багато рідини.
Якщо сильно болить горло, то з раціону краще забрати апельсини, мандарини, лимони та інші цитрусові. Вони можуть дратувати слизову та посилити дискомфорт у горлі.
Солодощі та газовані напої можуть придушувати імунну систему, тому до одужання краще відмовитися від тортів, печива, цукерок та інших продуктів, що містять цукор.
Крім того, фахівці наполегливо рекомендують не навантажувати організм жирною та смаженою їжею. Теплі та легкі супи, бульйони, а також рисова, вівсяна та гречана каші – найбільш прийнятний вибір під час застуди.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, який продукт небезпечно вживати після 40 років: провокує проблеми із серцем.