Небезпека у кожній ковбасі: українців попросили не брати цього у супермаркеті

Небезпека у кожній ковбасі: українців попросили не брати цього у супермаркеті

Будь-яка ковбаса не є продуктом здорового харчування, але є небезпечні види цього продукту, яку вживати категорично не рекомендують.

Ковбаси, які часто з'являються на столах більшості українців, слід якщо не виключити, то мінімізувати з раціону. Такого висновку дійшли дієтологи.

На першому місці в антирейтингу знаходяться кров'яна та ліверна. Справа в тому, що їх виробляють із додаванням внутрішніх органів тварин. Вони особливо жирні, до того ж піддаються термічній обробці. Це своє чергу сприяє накопиченню канцерогенів. Такі ковбаси особливо небезпечно їсти людям із хворобами серця, печінки чи нирок.

Ліверна ковбаса. Фото: Youtube

Сиркопчена ковбаса, яка дорожча за інші види, особливо популярна. Однак не можна забувати, що її виробляють із червоного м'яса з додаванням величезної кількості солі. Це підвищує термін зберігання. У ньому багато тваринного жиру, що сприяє підвищенню холестерину у крові. Часте вживання такої ковбаси підвищує ризик розвитку раку товстої кишки та інших онкологічних захворювань.

Сирокопчена ковбаса. Фото: Youtube

Найкорисніша ковбаса

Сиров'ялена ковбаса може вважатися умовно безпечною, якщо її виготовили з м'яса вищого ґатунку. Такий продукт зазвичай коштує дорого, а чим він дешевший, тим менше шансів на безпеку інгредієнтів. На думку експертів із харчування, щодо безпечної можна назвати сиру, з м'яса птиці. У її складі мало жирів та рідко присутні шкідливі речовини.

Сиров'ялене м'ясо. Фото: Youtube

Раніше ми повідомляли, що ви й досі вірите, що каші корисні? 3 види круп, які краще назавжди викинути із кухні.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Тарифный нокаут в канун зимы: как изменятся цены на водоснабжение в октябре

Время новых возможностей и внутренней гармонии: гороскоп на 5 октября

Кому нужно надеть серебрянные кольца 5 октября и как встретить богатого мужчину: приметы запреты на Харитины

"Завершится весной": астролог предсказал, в каком году в Украину придет мир

Ленивые творожные булочки: Татьяна Литвинова дала рецепт быстрой закуски из лаваша

Как подготовить грядки под огурцы осенью: секреты хорошего урожая от опытных фермеров

Ароматные стейки из цветной капусты: судья "Мастер Шеф" дала простой рецепт

Как сохранить рассаду земляники до весны: эксперты дал советы, как правильно подготовиться к зиме

Медиум Анна Атаманова рассказала о новом генсеке НАТО и перспективах вступления Украины: «Есть уже прописанный план»

Для парней в вузах введут новое правило: придется пройти каждому

Как вырастить петрушку и укроп в квартире: главные правила и секреты

Страшнее токсикомании: соцсети заполонил новый смертельный тренд среди подростков

Украинцам отключают лифты: заставляют "сктдываться" на новые

Простой хлеб на закваске без замеса: "Мастер Шеф" дал легкий и вкусный рецепт

Деньги украинским студентам в Польше: кто и сколько может получить