Небезпека у кожній ковбасі: українців попросили не брати цього у супермаркеті
Будь-яка ковбаса не є продуктом здорового харчування, але є небезпечні види цього продукту, яку вживати категорично не рекомендують.
Ковбаси, які часто з'являються на столах більшості українців, слід якщо не виключити, то мінімізувати з раціону. Такого висновку дійшли дієтологи.
На першому місці в антирейтингу знаходяться кров'яна та ліверна. Справа в тому, що їх виробляють із додаванням внутрішніх органів тварин. Вони особливо жирні, до того ж піддаються термічній обробці. Це своє чергу сприяє накопиченню канцерогенів. Такі ковбаси особливо небезпечно їсти людям із хворобами серця, печінки чи нирок.
Сиркопчена ковбаса, яка дорожча за інші види, особливо популярна. Однак не можна забувати, що її виробляють із червоного м'яса з додаванням величезної кількості солі. Це підвищує термін зберігання. У ньому багато тваринного жиру, що сприяє підвищенню холестерину у крові. Часте вживання такої ковбаси підвищує ризик розвитку раку товстої кишки та інших онкологічних захворювань.
Найкорисніша ковбаса
Сиров'ялена ковбаса може вважатися умовно безпечною, якщо її виготовили з м'яса вищого ґатунку. Такий продукт зазвичай коштує дорого, а чим він дешевший, тим менше шансів на безпеку інгредієнтів. На думку експертів із харчування, щодо безпечної можна назвати сиру, з м'яса птиці. У її складі мало жирів та рідко присутні шкідливі речовини.
Раніше ми повідомляли, що ви й досі вірите, що каші корисні? 3 види круп, які краще назавжди викинути із кухні.