Ніжна курочка у вершково-томатному соусі: як зробити м'ясо м'яким та смачним
Фудексперт Світлана Левицька та авторка кулінарного блогу в Інстаграм розповіла, як зробити куряче м'ясо дуже м'яким та ароматним.
Соковита, м'яка курка з насиченим вершково-томатним соусом – ідеальний вибір для обіду чи вечері.
Інгредієнти:
- Куряче філе - 4 шт. (близько 1 кг)
- Сіль та перець - за смаком
- Олія для обсмажування
- Цибулина - 1 шт.
- Вершкове масло - 30 г
- Часник - 4 зубчики
- Томатная паста — 4 ст. л.
- Гострий перець - за смаком
- Орегано — 2 ч. л.
- Паприка пластівцями - 2 ч. л.
- Приправа "Торчин 10 овочів" - 2 ч. л.
- Гаряча вода - 350 мл
- Вершки (20%) - 240 мл
- Пармезан (тертий) – 100 г
- Зелень для подачі
Приготування:
Злегка посоліть і поперчіть куряче філе. За бажання можете розм'якшити м'ясо тендерайзером, щоб воно краще всотало соус. Обсмажте філе на розпеченій сковороді з олією з обох боків.
У сковороду, де обсмажували курку, додайте вершкове масло і подрібнену цибулю. Тушіть цибулю близько 5 хвилин. Потім додайте подрібнений часник, томатну пасту, гострий перець, орегано та паприку.
У гарячій воді розчиніть приправу. Цей бульйон стане основою соусу. Додайте його до цибульної суміші, потім влийте вершки і додайте тертий пармезан. Тушіть соус близько 5 хвилин, щоб сир повністю розчинився і суміш загуснула.
Викладіть обсмажене куряче філе у форму для запікання та залийте його готовим соусом. Поставте форму в розігріту до 180 ° C духовку і запікайте 15-20 хвилин.
Рецепт легкого пирога на йогурті від переможниці "Майстер Шеф": дуже просто та смачно.
Замість котлет: рецепт картопляних дерунів із куркою.
Смачно, як у ресторані: рецепт популярного італійського салату із помідорів.