Переїдання кавуна може призвести до небезпечних наслідків: забігами до туалету все не закінчиться

Переїдання кавуна може призвести до небезпечних наслідків: забігами до туалету все не закінчиться

Сезон баштанних у розпалі й багато українців налягають на кавуни, які зараз доступні за дуже вигідними цінами. Але головне в цій ситуації не перестаратися. Експерти попереджають, що переїдання кавуна загрожує небезпечними наслідками.

Кавун – це не тільки смачно, а й дуже корисно. Ця ягода може покращити стан шкіри та волосся, допомогу у схудненні, а також знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

Кавун. Фото: скрін youtube

Вітамінів в кавуні чимало, але це зовсім не означає, що його можна поїдати безлімітно. Переїдання цим продуктом - велике випробування для шлунково-кишкового тракту та організму загалом.

По-перше, у ягоді багато вуглеводів, які погано засвоюються. Якщо з'їсти кавуна більше, ніж може подужати організм, з великою ймовірністю можна отримати метеоризм та діарею.

Кавуни, скріншот: YouTube

По-друге, кавун має високий глікемічний індекс. При безконтрольному поїданні залишки фруктози в організмі можуть призвести до ожиріння печінки. Це вкрай небезпечно, адже далі можуть розвинутися ускладнення – цироз та гепатит.

Якщо за один раз з'їсти половину кавуна, то одними забігами в туалет можна не відбутися. Експерти попереджають, що може розпочатись діарея. Водночас від вживання кавуна краще втриматися особам, які страждають на захворювання кишечника.

Кавуни, скріншот: YouTube

Гастроентерологи відзначають, що з користю для організму можна вживати близько 250 г кавуна на добу. Якщо немає проблем зі здоров'ям, то порція може бути трохи більшою. Втім, навіть цілком здоровим людям не варто ризикувати та встановлювати рекорди з поїдання ягоди.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, дві сторони медалі: стало відомо про шкідливі властивості корисної каші, яку їдять усі.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Взятка в $500 тысяч: суд оставил под стражей экс-чиновника Минэнерго Хейло

Чем подкормить яблони осенью: подготовка сада к новому урожаю

Скриншот в Telegram поможет: народный депутат рассказал, как избежать призыва

Николай Томенко: "Они воевали за свои зарплаты и пенсии"

Дети, возраст и одиночество: кто из украинцев может "оформить" надбавки к основной пенсии

Мобилизация в Украине: адвокат объяснил, как поступать во время вручения повестки при наличии отсрочки

Вблизи Курской АЭС вспыхнул пожар из-за обстрелов

Вместо повышения налогов должна быть реформа таможни и налоговой - Руслан Пахомов

В Одесской области мужчину незаконно удерживали в ТЦК: дело дошло до суда

Удар слишком сильный: какие продукты подорожают больше всего

Важная встреча от ПРООН и Швеции: сотрудники Госэкоинспекции приняли участие в круглом столе по обеспечению гендерного равенства

Харьковского активиста Кирилла Яковца заметили в Испании: экспрокурор нежится у бассейнов

Графики отключения света вскоре вернутся: эксперт назвал сроки

Как правильно замариновать скумбрию: рецепт вкусной и идеальной на соль рыбки

Регистрация компании в ОАЭ